Gå til sidens hovedinnhold

Krever mamma Riise for 400.000

Men moren til John Arne Riise skylder på sønnens eks-manager.

Landslagsspiller John Arne Riises konkursrammede selskap kreves for 15,2 millioner.

Liverpool-forsvareren og Nordea er de største kreditorene etter konkursen i Riise Invest AS. Men nesten ni måneder etter at selskapet gikk over ende, er det fortsatt ikke påvist verdier i konkursboet.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg avventer bobehandlingen av Einar Baardsens konkursbo, for der kan det ligge muligheter for dividende. I tillegg har selskapet en fordring til nærstående av John Arne Riise, men denne fordringen er heller ikke avklart, sier bostyrer Rune Frank Andersen.

Ifølge det siste innleverte årsregnskapet til Riise Invest AS fra 2004, har selskapet en fordring på Berit Riise pålydende 397.260 kroner.

- Det har jeg ingen kommentar til. Uansett hva som kommer av oppgulp fra Einar Baardsen og hans advokater, sier Berit Riise.

Inkasso til 1,1 mill.
- Enkeltmannsforetaket ditt, Riise Promotion, har betalingsanmerkninger for 1,1 millioner. Hva stammer disse fra?

- Jeg hadde et samarbeid med Einar Baardsen og selskapet hans, Nordic Sport. Men så lenge ingenting er avgjort fra den ene eller andre siden, vil jeg ikke kommentere dette ytterligere, sier Berit Riise til NA24.

Fortsatt pågår bobehandlingen til John Arne Riises tidligere manager og agent Einar Baardsen. Han gikk personlig konkurs i januar. To måneder senere slo Riise Invest AS seg selv konkurs. Her ventes det en konklusjon innen årsskiftet, ifølge bostyrer Rune Frank Andersen.

- Har fantasi
Baardsens advokat avviser helt at klienten hans skylder Berit Riise penger.

- Dama har fantasi. At Einar skulle skylde Berit Riise penger er noe av det mest usannsynlige jeg har hørt på lenge. Hun skyldte derimot rundt 1,4 millioner pluss renter til et av Baardsens selskaper som gikk konkurs, sier advokat Geir Jøsendal.

Og legger til:

- Samarbeidet mellom Berit Riise og Einar Baardsen opphørte en god stund før samarbeidet mellom sønnen og Baardsen tok slutt høsten for to år siden.

Konkurs i 2004
Riise Promotion har ti betalingsanmerkninger på til sammen 1,1 millioner, ifølge en inkassosjekk hos regnskapstjenesten Proff Forvalt. Seks av disse stammer fra 2007.

Blant annet krever DNB NOR mer enn en halv million, og sendte inkassokravet 5. juli. Nordea sendte 252.765 kroner til inkasso en måned tidligere.

To Ålesund-bedrifter har sendt regninger på til sammen 221.742 kroner i år, mens en byggmester med adresse i Tønsberg krever 25.233 kroner. Det kravet kom 10. oktober.

Berit Riise og ektemannen er bosatt i Tønsberg. Den tidligere FIFA-lisensierte agenten forteller at hun nå jobber som rådgiver for sønnen Bjørn Helge Riise og som sykepleier.

I november 2004 gikk Berit Riises reisefirma, Riise Fotballreiser AS, konkurs.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot