NA24.no

Krever millioner av journalister

Foto: Faksimile fra Arne Fredlys tilsvar
Sist oppdatert:
Kjendisinvestor Arne Fredly tar nå DN-journalistene til retten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

«Stillingskrigen» mellom den Monaco-baserte investoren Arne Fredly og avisen Dagens Næringsliv (DN) strammer seg ytterligere til.

NA24 - din næringslivsavis

Nå saksøker han to av avisens mest omtalte journalister og krever et ubestemt millionbeløp grunnet betydelige tap, både i form av tapte inntekter og fordi han har brukt «mange hundre arbeidstimer» på saken, ifølge Aftenposten.

- Vi risikerer alle å bli utsatt for løse anklager, useriøse tips og stygge rykter. Loven skal i utgangspunktet gi oss et vern mot usanne og ødeleggende angrep. Det er dette jeg vil få testet gjennom et søksmål mot journalistene Knut Gjernes og Bjørn Olav Nordahl og de to involverte redaktørene i DN, sier Fredly til avisen.

Tidligere har Fredly sagt at journalistene burde tvinges til andre beitemarker.

Les mer her: Mener journalistene må sparkes

- Dette søksmålet er ikke en kamperklæring mot hele norsk presse, men må utelukkende ses som et forsøk på å gjøre noe med journalistene Gjernes og Nordahl, som ikke ser ut til å sky noen midler i sin iver etter heder og berømmelse. For å hindre lignende overtramp i fremtiden, er det helt avgjørende at bruddene sanksjoneres økonomisk, sier Fredly.

«Superlykke»
Dagens Næringsliv hadde en serie kritiske artikler om den Monaco-baserte investoren. Sakene handlet om Fredlys «superlykke» med investeringer i telekjempen Ericsson. Investoren dro ifølge Dagens Næringsliv inn 130 millioner kroner på å «shorte» den svenske folkeaksjen da den stupte 30 prosent på en dag etter resultatvarsel. Men dette har investoren selv bestridt i Norgeshistoriens mest omfattende PFU-klage, den er på over 500 sider med vedlegg.

Såkalt shorting er en strategi hvor du låner aksjer før kursfallet, og selger de lånte aksjene umiddelbart, og igjen kjøper de tilbake etter at kursen er sunket som en stein.

Ved riktig timing kan man tjene enorme summer hvis en aksje går til bunns.

Finansmannen klaget sakene inn for Pressen Faglige Utvalg (PFU), og han mener avisen har kastet en rekke usanne og ødeleggende påstander om han.

Les også: DN-ansatt ut mot superinvestor

Trakk bidrag
Forrige lørdag ble det klart at Dagens Næringsliv trakk sitt SKUP-bidrag «Rapport fra innsiden». Årsaken til at bidraget ble trukket skal være av hensyn til kildevernet. Bidraget omhandler flere saker, deriblant saken om Arne Fredlys investeringer i Ericsson-aksjer.

Les også: Fredly fly forbannet

- Det var av hensyn til kildevernet. Ved en ny gjennomlesning ble det oppdaget at det var elementer som var problematisk i forhold til kildevernet, sa sjefredaktør Amund Djuve til NA24 Propaganda.

- Dersom journalistene Knut Gjernes og Bjørn Olav Nordahl hadde tenkt å bruke saken i en kåring av seriøs journalistikk, viser dette at de heller ikke har respekt for journalistkolleger som forsøker å følge pressens etiske regler og gjøre en anstendig jobb. Én ting er at de ikke er redd for å skjemme ut seg selv, men de burde i det minste forstått at saken er egnet til å ramme hele avisens troverdighet, skrev Fredly per e-post til NA24 Propaganda.

Avisens redaktør, Amund Djuve, avviser at hans avis på noen måte har påstått at Fredly har begått ulovlige innsidehandler, slik Fredly hevder avisen har gjort, skriver Aftenposten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere