Krever minst 3 milliarder kroner

Foto: Fotograf: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Britisk medieeier med stiv pris på norsk mediekjempe.

04.11.10 15:15

NA24/Propaganda24 har tidligere skrevet om at lokalavisselskapet Edda Media er på vei til å få norske eiere. Flere ulike medieselskaper skal ha vurdert å gi bud.

Edda eies i dag av det hardt rammede britiske medieselskapet Mecom, som ledes av David Montgomery.

Mecom sliter tungt med mye gjeld, og et salg av den norske virksomheten vil bedre situasjonen for selskapets eiere.

Høy pris
Problemet for de norske interessentene er at David Montgomery har lovet en høy pris for den norske virksomheten, overfor sine eiere.

Mens en av beilerne, Polaris Media, er villig til å gi rundt 1,5 milliarder kroner for Edda, ligger Mongomerys prisanslag på over det dobbelte.

- Det har jo vært spekulert i det en stund. Det er ikke riktig av meg å kommentere dette konkret, sa konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til NA24/Propaganda24 da vi spurte om budet på Edda Media19. oktober.

Etter det NA24 forstår er priser de britiske eierne til Edda selskapet til melom 3 og 3,5 milliarder kroner. Det er det imidlertid ingen norske aktører som er villig til å gi.

- Følger med
En av aktørene som følger med på situasjonen rundt Edda Media, er A-pressen. Konserndirektør Thor Gjermund Eriksen vil imidlertid ikke kommentere om A-pressen har lagt inn bud på Edda.

- Vi er våkne og følger godt med. Vi vil aktivt ta del i den strukturendringene vi ser i det norske mediemarkedet, sier han til NA24.

Det norske mediemarkedet er i endring, etter at finanskrisen rammet bransjen hardt. I tillegg til dette skjer det en strukturell endring i bransjen på grunn av påvirkningen fra internett. Summen av dette har ført til en restrukturering av mediebransjen, hvor ekspertene venter flere sammenslåinger

Pressetalskvinne Ellie Willhelmson i Mecom var ikke tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.