NA24.no

Krever oppvask i NRK

(Scanpix)
Sist oppdatert:
NRK-ledelsen sjekket egne ansettelsesforhold etter NA24s sak. Og fikk seg en overraskelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Reaksjonene har vært mange etter at NA24 satte søkelys på mediebransjens massive bruk av midlertidige arbeidskraft, som i beste fall er i gråsonen av lovverket å regne. Reaksjonene mot NRKs bruk-og kastmentalitet har vært spesielt sterke, og tidligere frilansere og prosjektansatte tegner et dystert bilde av statskanalen.

NA24 - din næringslivsavis

Kanalens personalsjef, Bjørn Skrattegård, har på bakgrunn av NA24s artikkel fått en henvendelse fra fagforeningen i NRK, der han blir bedt om at ledelsen rydder opp i forholdene. Klubben har nå gjort en grundigere opptelling i «versting»-avdelingen barne- og ungdom, og funnet ut at antallet uten fast ansettelse er langt høyere enn først anslått.

Les mer: - Misbruker unge mennesker

Skrattegård trodde anslaget om at 40-50 av de 180 i avdelingen ikke hadde fast jobb var en sterk overdrivelse. Den nye opptelling viser at hele 80 står uten faste kontrakter. Nå innrømmer NRK-ledelsen at den ikke har kontroll over de enkelte avdelingers ansettelsesbruk.

- Vi som jobber sentralt har ikke kontroll på hvor mange som egentlig jobber på midlertidige kontrakter. Nå vil vi ha fakta på bordet, sier personalsjef Skrattegård.

Maner til oppvask
At klubben i NRK nå krever oppvask, er i tråd med hva andre fagforeningsorganisasjoner anbefaler.

- Gjør oppgjør mot ledelsen. Den bryter loven, mener Willy Pavlic i Fellesforbundet når han hører om forholdene, og fortsetter:

- Mediebedriftene driver ikke med husbygging eller bananplukking og har ingen grunn til å ha så mange ansatte på prosjekter eller i midlertidige stillinger

Fellesforbundet jobber sterkt imot denne typen ansettelsesforhold.

- Unge mennesker som kommer i banken med midlertidige kontrakter blir bare sendt hjem igjen. Det kan vi ikke ha noe av, sier han.

Pavlic mener den utstrakte bruken av midlertidig arbeidskraft ville vakt stor oppstandelse i andre bransjer.

- Dette hadde ikke vi tillatt hos oss. Forholdene er jo horrible. Vi ville brakt sakene for retten, sier Pavelic og legger til at Medie-Norge henger etter i utviklingen mot mer ryddige arbeidsforhold og at journalister og andre ansatte kan takke seg selv for at de ikke har skreket ut tidligere.

- Logrende håndslikkere
En av NRKs faste bidragsytere gjennom 28 år, Hans-Gunnar Skarstein, sier til NA24 at folk ikke tør å kritisere arbeidsforholdene. Han har aldri vært fast ansatt i løpet av disse årene.

- Lederne omgir seg utelukkende med logrende håndslikkere, sier han.

For dem som sporadisk leverer reportasjer, programideer og tjenester som såkalte «tilkallingsvikarer» mener Skarstein at NRK-systemet er et svært innviklet regelvelde, spesielt om hva man ikke kan gjøre utenom NRK-oppdragene.

- LO og NRK er to sider av samme sak. Skulle du flagge et politisk synspunkt som ikke samsvarer med den tunge sosialistiske dominansen som gjennomsyrer redaksjonene, er det slett ikke enkelt å gjøre karriere her, mener han.

Etter at Skarstein kritisere NRK i Trondheim for å ville legge ned distriktskontorenes sendetid på lørdager fra 11.00 - 12.30, har han ikke hatt et oppdrag fra NRK på flere år. Skarstein spør seg hvorvidt dette er tilfeldig eller ikke, og tilføyer at han tror de som søker lederjobber i NRK, er mennesker som nyter å se andre krype for seg.

Risikerer økonomisk smell
Redaktør Pål Stavrum i bladet Enkelt, et fagblad for selvstendig næringsdrivende, sier NRK og andre mediebedrifter kan risikere å gå på en økonomiske smell, dersom de har selvstendig næringsdrivende som i realiteten fungerer som vanlige lønnsmottakere.

- Et av grunnvilkårene for å kunne kalle det selvstendig næringsdrivende, er at virksomheten skjer for egen regning og risiko, sier han.

Om de selvstendige næringsdrivende kun har NRK som kunde, og samtidig benytter seg av NRK lokaler, produksjonsutstyr og materialer, vil de ifølge Stavrum kunne bli oppfattet som lønnsmottakere av ligningsmyndighetene.

- Hvis det er slik forholdene er, vil bedriftene få en smell ettersom de ikke har betalt arbeidsgiveravgift og ikke trukket skatt av utbetalingene, sier Stavrum.

Han presiserer at ansvaret for riktig vurdering av hvor vidt man er næringsdrivende eller lønnsmottaker ligger på oppdragsgiveren.

- En utbytteorganisasjon
I fjor fikk vi rundt 30 000 nye enkeltpersonsforetak her i landet, og Stavrum sier en stadig økende del av frilanserne som velger å bli selvstendig næringsdrivende, frivillig, eller fordi de føler seg presset til det.

Stavrum sitter i Norsk Journalistlags styre for frilansere, og jobber aktivt for å øke kunnskapen på begge sider av bordet om dette emnet. Han tror uvitenhet rundt lovverket gjør at mange bedrifter opererer i gråsonen av hva som er lov og ikke lov.

En annen som har jobbet både på kontrakt og fakturert NRK som selvstendig næringsdrivende gjennom 15 år, er Axel Hveding. Han har ikke hatt noen oppdrag for NRK de siste årene. Hveding mener NRK fremstår som det perfekte sosialdemokratiske arbeidsmiljø, men i praksis fungerer som en utbytteorganisasjon særlig for unge frilansere.

- Jeg kaller gjerne NRK et sympatisk tyranni, sier han.

Beskyttes av pampeveldet
Hveding har blant annet jobbet fire år ved barne- og ungdomsavdelingen, som i NA24s artikkel torsdag ble pekt ut som den verste avdelingen hva midlertidige ansettelser angår, av kanalens fagforening. Også Hveding kaller denne avdelingen for det grelleste eksempelet på hvordan NRK legitimerer for lovstridig praksis.

- Det er mange skjebner som bli utnyttet i NRK. Det gamle faste ansatte er beskyttet av pampeveldet, mens de unge og uerfarne er lette bytter, mener Hveding.

Han forteller om hvordan NRK flittig bruker ordet «lufting» om de kontraktansatte.

- Det vil si at ledelsen lufter folk for eksempel en sommer uten penger, for å unngå regelen om at de har krav på fast ansettelse etter fire år sammenhengende på kontrakt, bedyrer han.

Ineffektive NRK-arbeidere
- Vi som ikke er faste ansatte har ingen rettigheter. Vi lever hele tiden i uvisshet om vi har jobb eller ikke. Og det går spesielt utover unge og kvinner som kanskje ønsker seg barn men ikke tør, tror han.

- Hvorfor tror du NRK benytter seg i midlertidig ansettelses kraft i så stor utstrekning?

- Det er jo enhver arbeidsgivers drøm å kunne sjonglere med staben som man vil for å få oppnå optimal sammensetning av arbeidsstyrken. Det er en kjent sak at effektiviteten i flere avdelinger i NRK ikke er særlig høy, sier han.

Personalsjef i NRK Bjørn Skrattegård ønsker ikke kommentere det han kaller NRK-karakteristikker, utover at han forstår at mange midlertidige ansatte og selvstendig næringsdrivende føler usikkerhet rundt arbeidsforholdene.

Skrattegård opplyser at det er NRKs policy å ha et ansettelsesforhold og ikke et oppdragsforhold til de mange selvstendig næringsdrivende i kanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere