NA24.no

Krever over 200.000 kroner av mammablogger

KREVER PENGER: Advokat Per Danielsen har fått beskjed av sin klient om å gå til sak mot mammablogger Marianne M. Robertsen.
KREVER PENGER: Advokat Per Danielsen har fått beskjed av sin klient om å gå til sak mot mammablogger Marianne M. Robertsen. Foto: NTB Scanpix / Privat
Sist oppdatert:
- Det finnes grenser også på nettet, sier advokat Per Danielsen.

Marianne M. Robertsen gikk til personangrep på sønnens kampsporttrener i et blogginnlegg. Det kan bli dyrt.


Nå går treneren til sak mot mammabloggeren.

- Blant annet står å lese beskyldning mot klager om at han «gladelig skader og ydmyker små barn i gapestokk,» og en rekke andre utfall som er egnet til å skade klubben, og få folk til å holde sine barn unna den, heter det i forliksklagen som nå er sendt Frogn forliksråd.

Treneren krever erstatning for den skade blogginnlegget har påført han og klubben han driver.

Han krever oppreisning oppad begrenset til 200.000 kroner og saksomkostninger på nesten 50.000 kroner.

- Til skrekk og advarsel

Det er advokat Per Danielsen som representerer kampsporttreneren.

- Det bør bli alminnelig kjent via domspraksis til skrekk og advarsel at det finnes grenser også på nettet som overalt ellers i samfunnet. Eksempler bør statueres, så det er prisverdig at saksøkeren ikke lar bloggeren slippe unna, sier Danielsen til Nettavisen.

Advokaten mener at den som påfører andre skade på nettet, bør gjøre opp for seg og betale erstatning.

- Saken er prinsipiell fordi det ikke finnes mye rettspraksis om skader på nettet, selv om rettsreglene er klare, fortsetter han.

Lokalavisen aviste saken

Blogger Marianne M. Robertsen ønsker ikke å kommentere saken, men hun har tidligere uttalt at hun ikke «orket» mer oppmerksomhet om saken, og derfor fjernet innlegget.

Robertsen skal også ha forsøkt å få lokalavisen til skrive om treneren, men saken ble avvist. Det bekrefter en av avisens journalister overfor Nettavisen.

Kan ikke se noe juridisk galt i innlegget

Kjetil Manheim er daglig leder i Nettavisen-eide Bootstrap, selskapet bak Blogg.no hvor bloggen var publisert.

- Vi har ikke tatt stilling til om, eller rådet henne til, å la innlegget stå. Tvert imot har vi sagt at det må hun vurdere selv. Men vi har sagt til henne at vi ikke kan se at det er noe juridisk galt i innlegget hennes, sier Manheim til Nettavisen.

Bakgrunnen for at Manheim ikke ser noe galt i innlegget er at det ikke nevner sted, klubb, navn, og det er en subjektiv beskrivelse av hvordan en mor opplever at en profesjonell trener opptrer ovenfor sin sønn.

BLOGGSJEF: Kjetil Manheim i Blogg.no.

- Vi henvendte oss til Danielsen da vi ble gjort oppmerksom på at han sendte en rekke trusler om saksøking gjennom en kort periode til bloggeren. Vi ba ham om å redegjøre for hva som var galt med innlegget, i stedet for å sende trusler på den måten han gjorde. Han svarte ikke oss på hva han mente var galt med innlegget, men avviste vår henvendelse kontant, fortsetter Manheim.

Han understreker at Blogg.no ikke er part i saken.

- Finnes der grenser for hva en blogger kan skrive?

- Det finnes selvsagt grenser for hva en blogger kan skrive om andre personer, og dette er de samme grensene som gjelder for hva alle i det norske samfunnet har lov til å publisere – altså norsk lov, sier Kjetil Manheim i Blogg.no.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere