NA24.no

Krever riving av fire blokker

Sist oppdatert:
Høyesterett mener de fire blokkene bare kan være halvparten så høye.

Gjennom fem års kamp forsøkte Odd Carling å stanse byggingen av blokkene på nabotomten på Vinderen i Oslo. Nå har han vunnet frem i retten.

NA24 - din næringslivsavis

For på nabotomten står fire blokker på fire etasjer med til sammen 23 leiligheter. Selv om tomten kun er regulert til villamessig bebyggelse i to etasjer, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er naturlig at blokkene blir revet eller senket to etasjer. De er bygget i strid med gyldige, tinglyste begrensninger som skal sikre nabolagets småhuspreg, sier Carling.

Han har fått medhold både i Borgarting lagmannsrett og Høyesterett.

Nå vil Odd Carling iallfall hindre at eiendomsutvikler Kenneth Sandvold og Naturbetong sitter igjen med gevinst etter å ha tatt seg til rette. carling anslår at Naturbetong har tjent vel 25 millioner på å bygge i strid med reguleringen.

- Denne fortjenesten bør fordeles på naboene som har fått blokker på nabotomten. Det er et viktig prinsipp i en rettsstat at det ikke skal lønne seg å krenke andres rettigheter.

Administrerende direktør Stig Hvinden i Naturbetong nekter å rive blokkene.

- Denne saken kommer til å ende med et spørsmål om hvor mye naboene skal få i erstatning for at villaservitutten skal strykes, sier han til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere