Krever skattelette på trening

KK-redaktør Bente Engesland vil ha skattelette for å trene. Statsråd Karita Bekkemellem liker forslaget.

09.05.06 14:43

Politikerne liker gjerne å fortelle at de trener for å holde formen. Nå blir de oppfordret til å ta konsekvensen av sine egne uttalelser og gjøre det mulig for flere å få råd til å benytte seg av treningssentrene.

- Topp-politikere som Frps Siv Jensen og Aps Karita Bekkemellem forteller gjerne at de trener for å holde formen. Det er på tide de også sørger for at folk flest har råd til å benytte seg av treningssentrene, sier Engesland.

Skattefradrag
Hun foreslår derfor at de som trener på treningssenter, bør få skattelette for å dekke deler av medlemsavgiften. Hvis enkeltmedlemmer og bedrifter som støtter opp om treningen får skattefradrag, blir det langt mer attraktivt. Er du i dag så heldig å få treningstilbud på jobben, må du samtidig skatte som om kroppen var en firmabil, mener hun.

- Godt forslag
Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem liker utspillet fra Engesland, men hun tror at det er mange former for trening som egner seg utover treningssentrene og lover ikke noe. Hun spiller ballen over til arbeidsgiverne i stedet.

- Jeg synes utspillet er positivt. Med all den kunnskapen vi har i dag om livstilssykdommer og ernæring er det veldig bra at det er stort trykk på hva som kan være bidrag for å få ned sykefraværet, sier Bekkemellem til NA24.

Bekkemellem påpeker samtidig at det finnes mange flere muligheter enn det å gå på treningssenter.

Oppfordrer arbeidsgiverne
- Det er mange former for trening, og treningssentrene har funnet sin plass. Men det er slik at det er mange muligheter utover denne formen for trening, mener Bekkemellem.

Ap-kvinnen oppfordrer arbeidsgiverne til å ta en enda større del av ansvaret

- Arbeidsgiverne bør ta mer ansvar og ha enda større fokus på dette, sier Bekkemellem til NA24.

Nær 400 000 voksne kvinner og menn bruker treningssentrene i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag