NA24.no

Krever språksvar fra børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs vil ikke tvinge selskapene til å bruke norsk. Nå krever Kredittilsynet en forklaring.

I høst har det rast en språkdebatt på Oslo Børs. Årsaken er at flere og flere selskap nå velger å bare sende ut børsmeldinger med engelsk språkdrakt.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs har lempet på reglene, og i dag er det opp til selskapene selv hvilket språk de skal kommunisere med sine eiere på. Dette har skapt stor debatt, og nå kaster Kredittilsynet seg på.

Krever svar
I et brev til Oslo Børs som NA24 har fått tilgang til ber nå tilsynet om en forklaring på hvordan språkreglene til børsen håndheves.

Blant annet viser tilsynet til et brev til Oslo Børs den 16. desember i fjor. Under punktet «Løpende forpliktelser» skriver tilsynet blant annet:

«Kredittilsynet kan ikke se at tredje ledd (i børsforeskriften § 23-5, red. anm) hjemler at børsen kan gi regler om at norske utstedere selv kan beslutte at opplysninger kan gis på engelsk i stedet for på norsk».

Blant annet peker tilsynet på at også småaksjonærer må forstå de meldinger som kommer via børsen for å opprettholde tilliten til markedet. Skrekken er at et selskap sender ut en melding som ingen småaksjonærer forstår, og dermed taper mye penger.

Tilsynet ber nå børsen komme med en redegjørelse for hvordan språkpolitikken håndheves.

Velger selv
Ifølge pressetalsmann Tor Arne Olsen har Oslo Børs latt det være opp til hvert enkelt selskap for hvilket språk de vil bruke i sin kommunikasjon med aksjonærene.

Tidligere måtte selskapene søke om å få benytte seg av andre språk enn norsk i børsmeldinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere