*Nettavisen* Økonomi.

Krever styre-opprydding

LO-leder Roar Flåthen forventer utskiftninger i statlige styrer fremover.

Regjeringen fikk merke presset da de foreslo å skifte ut Jannik Lindbæk med Johan Fr. Odfjell som styreleder i Statoil. Venstresiden i Arbeiderpartiet og LO presset på for at den erklærte høyremannen ikke skulle bli ny Statoil-topp.

NA24 - din næringslivsavis

Men LO forventer at regjeringen gjør mer for å skifte ut styremedlemmer i selskaper hvor staten er aksjonær.

Forventer utskiftning
- Vi forventer at det blir en del utskiftninger fremover, sa LO-leder Roar Flåthen da LO- og Ap-topper møttes på Sørmarka utenfor Oslo onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kretsen som man velger inn i styrene fra, er for liten. Det blir alt for lite mangfold og jeg mener staten må gå foran som et godt eksempel, forklarte han for NA24 etterpå.

Han vil ta til orde for en endring, blant annet for å sikre at det kommer flere kvinner inn i styrene. Navn som Marit Arnstad, tidligere Sp-statsråd, og Grete Faremo, tidligere Ap-statsråd er blant navnene som har blitt nevnt som potensielle styrekandidater, blant annet i StatoilHydro.

- Jeg vil ikke gå i dialog rundt hvilke selskaper og personer som er aktuelle, sier LO-lederen.

Naturlig med utskiftning
Jens Stoltenberg viser på sin side til at staten ikke eier alle disse store næringslivsgigantene alene, og må dermed ta hensyn til de andre aksjonærenes meninger. Men han bekrefter at det er aktuelt å skifte ut enkelte styrerepresentanter, uten å gå i detalj om hvem og i hvilke selskaper.

- Det er naturlig at det er en utskiftning i enkelte selskaper og vi er opptatt av å ha gode styrer, som er mangfoldige, sier han.

- En del av det å være i styrer i store selskaper, er at det er viktig å ha forståelse for samfunnsmessige forhold. Men vi må ikke la det gå partipolitikk i dette, sier statsministeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.