NA24.no

Krf «blåser med vinden»

Adm.dir. i NHO Kristin Skogen Lund
Adm.dir. i NHO Kristin Skogen Lund Foto: Berit Roald (NHO)
Sist oppdatert:
NHO-sjefen skuffet over at KrF ikke vil støtte regjeringens forslag om å kutte i formuesskatten.

Administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Kristin Skogen Lund lite fornøyd med Krf.

- Jeg er ekstra skuffet over KrF. Jeg opplever at de nå blåser med vinden i denne saken. De burde holde mer fast ved det de har gått til valg på og det samarbeidet de har valgt å støtte, sier Kristin Skogen Lund til Vårt Land.

Hun mener formuesskatten gjør det vanskelig for norske små- og mellomstore bedrifter, og at Norge nå nettopp trenger slike bedrifter som driver med noe annet enn oljevirksomhet.

Formuesskatten skaper ifølge NHO store problemer for små- og mellomstore bedrifter, fordi eiernes kapital kan være investert i bedriftens eiendeler.

- Jeg tror man må høre på eiere av små og mellomstore bedrifter som i årevis har fortalt oss at dette sammen med samferdsel er det som mer enn noe hindrer deres evne til å konkurrere, sier Skogen Lund.

. Nå som vi ser at vi får en kraftig reduksjon i inntektene fra oljevirksomheten fremover, blir det enda viktigere å passe på at den typisk regionalt baserte, familieeide virksomheten som skaper arbeidsplasser i distriktene, har en sjanse til å klare seg, sier NHO-direktøren.

KrF mener Solberg-regjeringens skatteopplegg er usosialt og advarer mot å svi av over 4 milliarder til lavere formuesskatt like før det kommer en utredning om skatt bestilt av den forrige regjeringen.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere