Krf «blåser med vinden»

Adm.dir. i NHO Kristin Skogen Lund

Adm.dir. i NHO Kristin Skogen Lund Foto: Berit Roald (NHO)

NHO-sjefen skuffet over at KrF ikke vil støtte regjeringens forslag om å kutte i formuesskatten.

04.11.14 05:36

Administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Kristin Skogen Lund lite fornøyd med Krf.

- Jeg er ekstra skuffet over KrF. Jeg opplever at de nå blåser med vinden i denne saken. De burde holde mer fast ved det de har gått til valg på og det samarbeidet de har valgt å støtte, sier Kristin Skogen Lund til Vårt Land.

Hun mener formuesskatten gjør det vanskelig for norske små- og mellomstore bedrifter, og at Norge nå nettopp trenger slike bedrifter som driver med noe annet enn oljevirksomhet.

Formuesskatten skaper ifølge NHO store problemer for små- og mellomstore bedrifter, fordi eiernes kapital kan være investert i bedriftens eiendeler.

- Jeg tror man må høre på eiere av små og mellomstore bedrifter som i årevis har fortalt oss at dette sammen med samferdsel er det som mer enn noe hindrer deres evne til å konkurrere, sier Skogen Lund.

. Nå som vi ser at vi får en kraftig reduksjon i inntektene fra oljevirksomheten fremover, blir det enda viktigere å passe på at den typisk regionalt baserte, familieeide virksomheten som skaper arbeidsplasser i distriktene, har en sjanse til å klare seg, sier NHO-direktøren.

KrF mener Solberg-regjeringens skatteopplegg er usosialt og advarer mot å svi av over 4 milliarder til lavere formuesskatt like før det kommer en utredning om skatt bestilt av den forrige regjeringen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.