*Nettavisen* Økonomi.

KrF gir Frp taxfree-nederlag: Krymper kvoten

BUDSJETT: KrF og Frp på kollisjonskurs  i taxfree-spørsmålet. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Muligheten til å bytte taxfreekvoten for røyk og snus med alkohol blir borte fra 2020. Dermed havnet KrF og Frp på kollisjonskurs midt i budsjettinnspurten.

20.11.18 14:42

Utvidelsen som ble gjort i taxfree-ordningen i 2014, reverseres etter at stortingsflertallet tirsdag ble enige om å avvikle taxfree-vekslingen fra 2020, melder NRK.

– En viktig sak for oss, sier KrFs første nestleder Olaug Bollestad til kanalen.

Les også: KrF-krav vil gi deg mindre taxfree-kvote og dyrere flyreiser

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad ble bedt om å kommentere saken da han kom til nye budsjettforhandlinger tirsdag ettermiddag. Han understreket at han ikke følger det som skjer i detalj i stortingssalen siden han sitter i budsjettforhandlinger.

– Vi er fremdeles ikke i regjering. Vi stemmer for de forslagene vi er for i Stortinget. At det er uenighet i noen saker, tror jeg er godt kjent for alle, sier Ropstad.

Les også: Disse taxfreevarene selger mest

Frp er svært misfornøyd med vedtaket til stortingsflertallet.

– Både det at de nå har fått flertall for å innføre helseadvarsler på alt av alkoholholdig drikke og reversere de siste endringene i taxfreekvoten, det beklager jeg. Frp støtter på ingen måte de forslagene, sier helsepolitisk talskvinne for Frp, Åshild Bruun-Gundersen, til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.