*Nettavisen* Økonomi.

Krf-nestledere og Ap-representanter med forslag mot bompenger

ERSTATNING: Ap krever å få utredet veiprising som erstatning for dagens bompenger. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix/ANB

Både Arbeiderpartiet og KrF fremmer forslag for å utrede alternative løsninger til bomstasjoner og redusere kostnader til bompengeordninger.

12.11.18 08:32

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet og KrF vil pålegge regjeringen å utrede og helst fjerne betaling i veibommer, men at det ikke er snakk om å fjerne betalingen for kjørende helt.

Begge partier mener imidlertid det er penger å spare i administrasjon og innkreving om bominnkrevingspunktene erstattes med overvåkning via satellittposisjonering (GPS). Tanken er at bilistene betaler basert på hvor langt de har kjørt, ikke hvor de passerer.

KrF-nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, samt Hans Fredrik Grøvan og Tore Storehaug står bak KrFs forslag, der det understrekes at det er viktig at bompengeordninger er rettferdige.

Klikk på bildet for å forstørre.

Parlamentarisk nestleder i KrF, Hans Fredrik Grøvan og finanspolitisk talsmann i KrF, Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Politikerne argumenterer også med at dagens bomavgiftssystem er for lite knyttet til faktisk bruk og belastning av veinettet.

For to år siden gikk bilistorganisasjonen NAF ut og argumenterte for veiprising basert på ny teknologi:

- Vi vil at regjeringen skal løfte blikket og utrede et nytt system. Vi har teknologien. Nå er det det snakk om å ville bruke systemet. Veiprising er løsningen og vil treffe mer riktig, uttalte kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF den gangen.

Les også: Bomstasjonene kan bli erstattet av GPS-teknologi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag