NA24.no

Skjebnedagen:

KrF oftere enig med Høyre enn med Ap på Stortinget


På KrFs sommerkonferanse for pressen 19.06.17 uttalte KrF-ledelsen at  gjennomslagene for KrFs saker var svært god. Ny oversikt viser også at KrF stemmer desidert mest med regjeringen enn med opposisjonen. Bildet: Nestlederne Kjell Ingolf Ropstad (tv) og OIaug Bollestad sammen med leder Knut Arild Hareide.
På KrFs sommerkonferanse for pressen 19.06.17 uttalte KrF-ledelsen at  gjennomslagene for KrFs saker var svært god. Ny oversikt viser også at KrF stemmer desidert mest med regjeringen enn med opposisjonen. Bildet: Nestlederne Kjell Ingolf Ropstad (tv) og OIaug Bollestad sammen med leder Knut Arild Hareide. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
KrF har de siste ni årene vært langt mer enig med Høyre på Stortinget enn med Arbeiderpartiet, viser tall fra organisasjonen Holder de ord.

Organisasjonen har satt sammen en oversikt over hvem som stemmer sammen med hvem i sakene Stortinget behandler. Tallene er basert på data fra Stortingets eget elektroniske voteringssystem.

Ifølge oversikten stemte KrF sammen med både Høyre og Frp i åtte av ti voteringer i stortingssesjonen 2017/2018, skriver Dagens Næringsliv. I fem av ti voteringer var KrF og Ap enige.

De siste ni årene, inkludert voteringene så langt i år, har KrF stått mest med Høyre. KrF har stått sammen med Høyre i 77 prosent av sakene, mens KrF har stått sammen med Ap i 54 prosent av sakene, viser oversikten.

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, sier til DN at hun ikke er overrasket over at KrF har stemt mye sammen med Høyre på grunn av samarbeidsavtalen de og Venstre hadde med Høyre og Frp-regjeringen fra 2013. Hun peker på at Ap og KrF har funnet sammen i mange saker etter stortingsvalget i 2017 da samarbeidsavtalen med regjeringen opphørte.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere