*Nettavisen* Økonomi.

KrF setter enslige minstepensjonister foran par

KrFs finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syvertsen, vil gi mer til enslige minstepensjonister. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

KrF vil dele opp regjeringens forslag om mer pensjon til par og heller gi enslige minstepensjonister noen tusenlapper ekstra i året.

I forslaget til statsbudsjett går regjeringen inn for å endre avkortingen i grunnpensjonen til pensjonistpar. De får i dag bare ut 85 prosent av pensjonen de ville fått som enslige, og regjeringen vil heve denne andelen til 90 prosent. Det er nedfelt i samarbeidsavtalen med Venstre og KrF, men nå vil KrF heller gi 4.000 kroner mer til enslige minstepensjonister, skriver Aftenposten.

– Vi står ved avtalen vi har inngått, men ønsker en annen innfasing, sier Hans Olav Syversen (KrF), som leder Stortingets finanskomité. I avtalen med Høyre og Frp står det nemlig ikke når pensjonistparene skal få de ekstra 5 prosentpoengene.

KrF vil derfor bare gi halvparten så mye i sitt forslag til 2016-budsjett og vil bruke pengene de sparer til å plusse på minstepensjonen for enslige.

– Det er en gruppe som kommer veldig dårlig ut. Vi vil øke denne pensjonen med 4.000 kroner neste år, sier Syversen, som mener regjeringen har oversett denne gruppen. Han er villig til å foreslå «regelendringer» for å sikre at pengene går til nettopp de enslige minstepensjonistene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.