Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

KrF-topp i Trondheim håper Ropstad flopper

SKAL FORHANDLE: KrFs andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal lede forhandlingene med de borgerlige partiene om en ny regjering.
SKAL FORHANDLE: KrFs andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal lede forhandlingene med de borgerlige partiene om en ny regjering. Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
KrFs gruppeleder i Trondheim bystyre Geirmund Lykke håper forhandlingene med Solberg-regjeringen mislykkes så Knut Arild Hareide kan fortsette som partileder.

– Jeg har aldri vært tilhenger av å gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp. I det ligger selvfølgelig en forhåpning om at forhandlingene skal strande, sier Lykke til NRK.

Les også: Simen Bondevik spør om han fortsatt er velkommen i KrF

Knut Arild Hareide har sagt at han vil føre forhandlinger med Ap og Sp dersom nestleder og forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad ikke lykkes med forhandlingene med Solberg-regjeringen.

Geirmund Lykke tror han har mange med seg.

– Det vil forbause meg om den halvparten som stemte mot forhandlinger med Solberg-regjeringen, synes det er et mål at disse forhandlingene skal lykkes. Inntil vi har en enighet på bordet, er det fortsatt muligheter, sier Lykke.

Geirmund Lykke.

Simen Bondevik, barnebarnet til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og leder for KrFU i Akershus, sier han kommer til å melde seg ut først når partiet går i regjering med Frp.

– Jeg vil vente til at Knut Arild Hareide formelt har gått av, men det er ikke sikkert at regjeringsforhandlingene fører fram, sier Bondevik.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold fra Telemark KrF maner til tålmodighet.

– Vent og se hvordan sonderingene og forhandlingene går. Vent og se hva vi eventuelt faktisk får til med regjeringsforhandlingene før noen melder seg ut, sier Bekkevold, som også stemte rødt.

(©NTB)

Geirmund Lykke (til venstre) i samtale med Kjell Magne Bondevik på et bilde fra 2015.

Les også: Hareide vil fortsette om forhandlingene havarerer

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!