NA24.no

KrF varsler kamp mot dødsgebyret i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett


Nestleder og finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad i Kristelig Folkeparti. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nestleder og finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad i Kristelig Folkeparti. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Kristelig Folkeparti går inn i forhandlinger med regjeringspartiene om å få det såkalte dødsgebyret ut av revidert nasjonalbudsjett.

– Vi er sterke motstandere av dette gebyret, for det rammer svært usosialt, sier KrFs finanspolitiske talsmann, Kjell Ingolf Ropstad, til. Vårt Land.

Avgiften på 1.130 kroner for utstedelse av skifteattest, kjent som «dødsgebyret» blant motstanderne av avgiften, skal gi staten inntekter på 40 millioner kroner, ifølge regjeringen. Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) var tydelig i april på at gebyret vil bli innført i henhold til avtalen som statsbudsjettet for 2018.

«Etter min mening er det rimelig at det betales et gebyr som svarer til utgiftene det offentlige påføres (...) ressursbruken forbundet med utstedelse er ikke ubetydelig», skrev Wara i et brev til Senterpartiet i april.

KrF utgjør sammen med Ap, Sp og SV flertall på Stortinget mot gebyret.

– Gebyret på skifteattester skal ikke bli innført. KrF står på det vi har sagt i denne saken, sier Ropstad.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere