NA24.no

Kriminelle skylder staten 650 millioner kroner

Straffedømte som ikke har betalt erstatning de er dømt til å betale ofre, skylder staten 650 millioner kroner, viser tall fra Statens innkrevingssentral. Erstatningsbeløpet for overlevende og etterlatte etter terroren 22. juli er 229 millioner kroner for Utøya og 66 millioner kroner for Regjeringskvartalet.
Straffedømte som ikke har betalt erstatning de er dømt til å betale ofre, skylder staten 650 millioner kroner, viser tall fra Statens innkrevingssentral. Erstatningsbeløpet for overlevende og etterlatte etter terroren 22. juli er 229 millioner kroner for Utøya og 66 millioner kroner for Regjeringskvartalet. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Straffedømte som ikke har betalt erstatning de er dømt til å betale ofre, skylder staten 650 millioner kroner.

Når straffedømte ikke betaler erstatning kan ofrene søke Kontoret for voldsoffererstatning om å få pengene forskuttert av staten, og deretter krever staten penger inn fra den dømte.

Tall fra Statens innkrevingssentral viser at 650 millioner kroner er utestående, skriver VG.

- Det er i disse sakene det er vanskeligst å få til innkreving, sier informasjonssjef Tore Bratt i Statens innkrevingssentral. At den dømte soner en straff, innebærer ofte en begrenset inntekt. Staten krever inn pengene hvis den dømte får arv eller vinner penger, eller om det blir oppdaget at det kommer penger inn på konto.

- Men vi går ikke inn i privatlivet og tar smykkeskrinet, sier Bratt.

Den høye summen kan forklares med at erstatningsbeløpet for overlevende og etterlatte etter terroren 22. juli er 229 millioner kroner for Utøya og 66 millioner kroner for Regjeringskvartalet. I tillegg ble taket for utbetaling av erstatning hevet fra 200.000 kroner til 5,3 millioner kroner i desember 2011. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere