*Nettavisen* Økonomi.

Kriminelle tok bilder av polititopp og hasjbaron

Gjermund Cappelen ble konfrontert av kriminelle, med at han ble oberservert sammen med en «snut-topp», Eirik Jensen. Han benektet det hele. Foto: Fotomontasje: (Privat/Scanpix)

Kriminelle trodde hasjbaron var politiinformant.

29.03.14 11:47

Tidlig i fjor høst begynte varsellampene å lyse i det kriminelle miljøet som kjente til Gjermund Cappelen og hans storstilte hasjsmugling.

Helt tilfeldig oppdaget en kriminell den nå korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen da de møttes på parkeringsplassen rett ved Ekeberghallen i Oslo, hvor blant annet barnefotballfesten Norway Cup, går av stabelen hvert år.

Sjokk

Den kriminelle skal ha fått sjokk, men summet seg til både å ta bilder og filme seansen.

- Vi trodde han var politiinformant, sier en kilde til Nettavisen NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

På denne parkeringsplassen skal en fra det kriminellemiljøet ha oppdaget polititoppen Eirik Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen i samtaler i Jensens bil. Foto: Google Streetview

Benektet det hele

Det tok ikke lang tid før Gjermund Cappelen ble konfrontert med at han var observert sammen med en «snut-topp», uten at han ble forelagt at det fantes bilder. Cappelen benektet imidlertid det hele.

Kilder sier til Nettavisen NA24 at etter dette, var tilliten brutt.

Politiet satte også i gang overvåkning av Cappelen i fjor høst. De observerte Cappelen og Jensen i nære samtaler ved en rekke anledninger. Jensen ble i februar i år arrestert og er nå siktet for grov korrupsjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eirik Jensen kjemper nå sin livskamp mot anklagene om korrupsjon. Foto: Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix

19. desember i fjor ble Cappelen tatt i en razzia etter at Asker og Bærum politiets hadde overvåket ham og hans gjeng i lengere tid. Cappelen har i avhør innrømmet at han er ansvarlig for de rundt 115 kilo med hasj som politiet beslagla.

Innrømmet å ha mottatt penger

I avhør har Cappelen fortalt at polititoppen Eirik Jensen har mottatt millioner av kroner i bestikkelser av narkosmugleren over mange år. Dette bestrider Jensen på det sterkeste.

VG har imidlertid kilder som sier at Jensen har innrømmet å ha mottatt penger fra Cappelen, men han nekter det for at det er honorar for bistand til narkosmugling.

Jensen: Mottok penger– nekter lovbrudd

Klikk på bildet for å forstørre.

På Maldivene ble hasjbaronen Gjermund Cappelen tatt med en brukerdose narkotika. På mirakuløst vis klarte han å komme seg unna. Foto: Foto: Privat/ (Elena N / Creative Commons)

Cappelen slet på 1990-tallet med narkotikamisbruk og han ble dømt til 30 dagers fengsel for besittelse av heroin.

Hasardiøs rømning

Rundt 2010 fikk han imidlertid et tilbakefall og da han var på ferie i Maldivene holdte Jensens angivelige informant på å gå på en stor smell under en familieferie.

Cappelen ble fersket av det lokale politiet med brukerdoser med narkotika. Er det noe man slår hardt ned på i land som Maldivene, så er det narko. Cappelen risikerte mange års fengsel.

Les her hvordan Cappelen klarte å løse problemet

Cappelen styrte sitt narkoimperium fra det gamle flytårnet på Fornebu. Som eneste medium har Nettavisen eksklusive bilder fra kontorfellesskapet som han delte med en rekke profilerte, dømte hvitsnipp- og narkoforbrytere.

LES HER: Herfra styrte Jensen-venn sitt narko-imperum

SE BILDENE HER:

Klikk på bildet for å forstørre.

Sofa i gangen til Gjermund Cappelens kontor på Fornebu. Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

En liten vase fra gangen i Gjermund Cappelens kontorfellesskap på Fornebu. Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelen kontor Fornebu Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelens flatskjerm på kontoret. Foto: Foto: Ole Eikeland

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjermund Cappelen kontor Fornebu Foto: Ole Eikeland


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag