NA24.no

Krimsuksess ble kinohit

AKSEL HENNIE som kunsttyv og hodejeger i «Hodejegerne», en fyr som ikke er så smart som han tror.
AKSEL HENNIE som kunsttyv og hodejeger i «Hodejegerne», en fyr som ikke er så smart som han tror. Foto: Erik Aavatsmark / Friland
Sist oppdatert:
Fantastisk åpningshelg for «Hodejegerne».

Forrige uke kunne filmweb melde at Jannicke Systad Jacobsens spillefilmdebut, «Få meg på, for faen», hadde årets beste norske åpningshelg med nesten 37 000 besøkende.

Denne rekorden knuste «Hodejegerne» så det suste - Kinotoppen viser at actionthrilleren ble sett av nesten 103 000 publikummere i helgen. Med førpremierer har filmen solgt nesten 108 000 billetter.

Både produsent Asle Vatn og markedsdirektør i Nordisg Film Distribusjon AS Tom Erik Kolåsæter er dessuten storfornøyde med responsen fra det norske folk.

- Det morsomste har nesten vært å følge med på hva folk sitter og skriver om filmen på Twitter og Facebook - responsen er helt overveldende, sier Kolåsæter til VG Nett.

Sommeren er ofte tørketid for norske filmer, men de kommer sterkt tilbake denne høsten. I helgen hadde også hestefilmen «Til siste hinder» premiere, og nisjefilmen gjorde det godt med 8296 besøkende, 10 077 besøkende totalt med førpremierer. Tidligere nevnte "Få meg på, for faen» ligger på tredjeplass på Kinotoppen og har i alt blitt sett av 75 293 publikummere.

Førstkommende onsdag har den etterlengtede og prisbelønte dramafilmen «Oslo, 31. august» premiere, og i helgen følger dokumentaren om den eksentriske kunstneren Hariton Pushwagner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere