NA24.no

Kripos-funn støtter mordbrannmistanke

Sist oppdatert:
Siktelsen mot mannen som er mistenkt for å stå bak brannen der foreldrene hans døde, blir opprettholdt etter at Nye Kripos har funnet årsaken til brannen.

I Nye Kripos' rapport om åstedsundersøkelsene etter brannen på Bratsberg 12. september, slås det fast at årsaken til brannen er bruk av bar ild. Brannen som drepte et eldre ektepar startet i våningshuset, trolig i gangen i første etasje.

Etter å ha mottatt rapporten, velger politiet å opprettholde siktelsen mot de omkomnes 47 år gamle sønn.

Nekter straffskyld
Seksjonsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Sør-Trøndelag vil ikke svare på om Nye Kripos' rapport styrker eller svekker mistanken om at brannen var påsatt, ettersom mye etterforsknings- og dokumentasjonsarbeid gjenstår i saken.

- Vi mener det fortsatt er skjellig grunn til siktelse, det er det vi forholder oss til, sier han.

- Dersom Kripos hadde konkludert annerledes, er det ikke sikkert siktelsen ville blitt opprettholdt, utdyper han.

Den siktede nekter fortsatt straffskyld.

- Vi har avhørt siktede og konfrontert ham med opplysningene som er kommet fra Nye Kripos. Han nekter for å ha hatt noen befatning med saken, sier Lunde.

Løslatt
Nå venter politiet på to nye sakkyndigrapporter i saken: En elektroteknisk- og en brannsakkyndig rapport.

- Etterforskningen har vist at det har vært ustabilitet i elnettet i området, og det er avdekket feil i inntakskabelen til våningshuset. Hvilken betydning det får, er det opp til sakkyndig å vurdere, opplyser etterforskningslederen.

47-åringen ble løslatt fra varetekt 21. september, etter at politiet hadde funnet ut at årsaken til brannen kunne være noe som ikke betinget tilførsel av bar ild.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere