*Nettavisen* Økonomi.

Krise i Vegvesenet

Foto: Erichsen, Jarl Fr. (SCANPIX)

Produksjonsdelen til Vegvesenet er tom for penger

16.10.09 08:03

Den statlige veientrepenøren Mesta er i krise. Selskapet er nå i brudd med kravene til hovedbankforbindelsen DnB Nor, og egenkapitalen er minst 100 millioner kroner for lav. Dette skriver Finansavisen.

Produksjonsenheten i Statens Vegvesen bli 1. januar 2003 ut som et eget aksjeselskap. Målet var at selskapet skulle konkurrere med andre entrepenører innen veiutbygging og vedlikehold. I tillegg til dette fikk selskapet med seg 1 milliarder kroner til omstillingen.

I fjor endte selskapets underskudd på hele 608 millioner kroner, og dermed er egenkapitalen redusert fra 2,2 milliarder til 1,6 milliarder kroner. Det statlige selskapet har nå gjeld som overstiger egenkapitalen.

Finansavisen skriver at kassekrediten til Mesta har krav om en egenkapital på 1,7 milliarder kroner. Dette er altså rundt 100 millioner kroner lavere enn nivået er nå.

- En del prosjekter gikk ikke så bra som de burde ha gått, og vvi hadde for høye kostnadergjjennom fjoråret, sier kommunikasjonssjef Erik Riste i Mesta til Finansavisen, som sier at selskapet vil inngå en ny bankavtale i løpet av kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag