NA24.no

(Scanpix)

Krisehåp fyrer børsene

Sist oppdatert:
Investorene satser på å få ny hjelp fra politisk hold.

Den første uken i mars har mildest talt vært elendig for verdens børser, noe som illustreres ved at USA-børsene endte på et nytt bunnivå tirsdag. S&P 500-indeksen endte under 700 for første gangs siden oktober 1996.

Les også USA-børser til ny bunn

I tillegg til aksjeraset meldte de amerikanske bilprodusentene om elendige bilsalg. Med det i bakspeilet så det stygt ut for børsene i Asia, men pessimismen ble snudd til optimisme.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Signaler om hjelp
Mesteparten av de asiatiske aksjemarkedene stiger på optimisme om at myndigheter vil innføre ytterligere tiltak for å komme svekket vekst, floppende bilsalg og kontraksjonen i den australske økonomien til livs.

I Shanghai ble markedet løftet kraftig etter at en tidligere statistikksjef sa at statsminister Wen Jiabao kommer til å annonsere en ny kinesisk krisepakke.

DISKUTÈR HER:Hvordan tror du det går på Asia-børsene fremover?

I Japan kom det tidligere i uken signaler om at myndighetene vil foreta grep.Japans finansminister Kaoru Yosano sa at myndighetene ikke kan ignorere overdrevne fall i landets aksjemarkeder.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Onsdag blir håpet styrket da en person knyttet til landets sentralbank anbefaler modige politiske tiltak.

- Den globale resesjonen krever hurtige svar. Kina er et av de få stedene i verden hvor vi kan se tegn på bedring, sier strateg Hiroshi Morikawa hos MU Investments, ifølge Bloomberg.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Den samlede regionsindeksen til Morgan Stanley stiger med 0,5 prosent. Så langt i år har denne indeksen falt med 19 prosent, noe som kommer i tillegg til det dramatiske fallet på 43 prosent i 2008.

Dagens nøkkeltall (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 0,72 %
Japans Nikkei 225: + 0,85 %
Hongkongs Hang Seng: + 0,67 %
Kinas CSI 300: + 6,28 %
Kinas Shangai Composite:+ 6,24 %
Taiwans Taiex: + 2,39 %
Sør-Koreas Kospi: + 3,29 %
Singapores Strait Times Index: + 0,54 %

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere