NA24.no

Krisemilliarder til bilindustrien

Europeiske bilprodusenter kan ta del i krisepakkene.

Tyske og franske bilprodusenter, som sammen med alle bilprodusentene i Europa har bedt EU om å få 40 milliarder euro i billige lån, får nå mulighet til å nyte godt av de respektive landenes finansielle krisepakker, ifølge Financial Times.

NA24 - din næringslivsavis

De tyske og franske myndighetene sier begge at bilprodusentenes finansielle armer, som har et stort behov for kortsiktig finansiering grunnet kreditten de tilbyr sine kunder, kan benytte seg av landenes statlige lånegarantier på henholdsvis 400 milliarder euro og 320 milliarder euro.

Les også: Dette er finanskrisen

Men alle bilprodusentene som avisen har forhørt seg hos, deriblant Volkswagen, BMW, Renault og PSA Peugeot-Citroën, sier at de ikke har noe umiddelbart behov for å benytte seg av dette tilbudet.

Men flere av selskapene skal ha sagt at låneforespørselen på 40 milliarder euro er separat og må håndteres av de nasjonale myndighetene. Den har kommet som et motsvar på et tilbud amerikanske bilprodusenter har fått på 25 milliarder dollar.

Frankrike og Italia har begge tidligere gått inn for en egen krisehjelp for bilindustrien mens tyskerne på sin side mener at en separat krisepakke er unødvendig, ifølge Financial Times.

Den europeiske bilindustrien kjemper for tiden i den hardeste motvinden på flere tiår da etterspørselen stuper i viktige markeder som USA, England og Spania. I tillegg må bilprodusentene investere flere titalls milliarder kroner for å holde tritt med myndighetenes utslippskrav.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere