*Nettavisen* Økonomi.

Krisemøte gjennom natten - bankene kan ta Havila Shipping

KRISE: Skipsreder Per Rolf Sævik og hans familie kjemper nå for fremtiden til rederiet Havila Shipping som driver supplybåter. Foto: (Scanpix)

Tirsdag morgen var det ikke meldt om løsning for kriserammede Havila Shipping.

Selskapet har bedt kreditorene om reduserte og utsatte avdrag. Bankene har sagt ja, men selskapet trenger også grønt lys fra obligasjonseierne som har 1,1 milliard kroner utestående. 670 millioner forfaller til betaling i 2016, skriver Maritime.

– Vi sitter i møter. Informasjon vil bli tildelt markedet gjennom børsmelding når vi har noe å meddele, skrev administerende direktør Njål Sævik i en sms til Sunnmørsposten få timer før fristen for å komme til enighet gikk ut ved midnatt.

Havila er i forhandlinger med 130 private og offentlige eiere av det usikrede obligasjonslånet.

Hvis selskapet ikke kommer til enighet med 2/3 av obligasjonseierne, vil banken overta driften av Havila Shipping tirsdag.

Hvis avtalen med obligasjonseierne kommer i havn, må Sævik-familien skaffe 300 millioner kroner i ny egenkapital. Familien har tilbudt å tilføre selskapet 153 millioner kroner.

– Jeg er usikker på om det er mulig å skaffe 147 millioner kroner i ny egenkapital, sier kredittanalytiker Ola Beinnes Fosse i DNB Markets til Maritime.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.