Krisemøte om oljeprisen

I MØTE: Statsminister Erna Solberg skal delta i det ekstraordinære møte om oljeprisen fredag.

I MØTE: Statsminister Erna Solberg skal delta i det ekstraordinære møte om oljeprisen fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Regjeringen og sentralbanken i oljemøte fredag

Etter at oljeprisen har stupt og ligger under 50 dollar fatet, er det behov for ekstraordinært møte mellom regjering og sentralbank for å diskutere situasjonen.

Ifølge Dagens Næringsliv skal statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og sentralbanksjef Øystein Olsen møtes fredag. Olsen skal orientere om situasjonen i norsk økonomi.

– Utviklingen fra midten av desember med fortsatt fallende oljepris understreker ytterligere at norsk økonomi vil stå overfor betydelige utfordringer fremover som følge av at etterspørselen fra petroleumsnæringen vil avta. Basert på tidligere erfaringer vil det være nyttig å høre sentralbanksjefens vurderinger av norsk økonomis evne til omstilling, sier Solberg.

Hun mener det er for tidlig å si om regjeringen skal iverksette tiltak for å møte konsekvensene av oljeprisfallet. Forrige gang regjeringen kom med ekstraordinære tiltak var under finanskrisen, etter tett kontakt mellom regjeringen og sentralbanken.

Fallet i oljeprisen har gjort flere oljefelt ulønnsomme og kan få konsekvenser for planlagte utbygginger og leteprosjekter. Dette vil igjen få store konsekvenser for statens oljeinntekter og næringslivet. (©NTB) (

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.