NA24.no

Krisemøtet brøt sammen etter 75 minutter

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Obama kaller inn til daglige gjeldsmøter etter fruktløse forhandlinger i natt.

Det nye forsøket på å få til et forlik i forhandlingene om USAs statsgjeld ble avsluttet etter 75 minutter. President Obama ber nå partene møtes daglig denne uka.

Under møtet i Det hvite hus i natt presset presidenten på for å få Republikanerne med på et kostnadskutt på 4.000 milliarder dollar. Republikanerne vil imidlertid bare gå med på halvparten, for å slippe skatteøkninger.

Presidenten vil ha en enighet innen 22. juli, slik at Kongressen får tid til å ferdigbehandle saken innen 2. august. Det er fristen finansdepartementet har satt for når de vil gå tom for penger å betale USAs enorme gjeld med.

Siden USAs statsgjeld nådde det såkalte gjeldstaket på 14.294 milliarder dollar i mai i år, har Demokratene og Republikanerne vært i knallharde forhandlinger om å heve det. Republikanerne vil ikke heve taket uten at det gjennomføres betydelige kostandskut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere