NA24.no

(Scanpix)

Krisen gjør folk syke

Sykefraværet øker kraftig i næringer som er kriserammet.

Ferske tall fra NAV viser at det totale sykefraværet i Norge var på 7 prosent i fjerde kvartal i 2008. Dette er marginalt høyere enn fjerde kvartal i 2007.

NA24 - din næringslivsavis

Det er imidlertid store forskjeller på hvem som rammes, ifølge NAV.

- Sykefraværet øker mest i konjukturutsatte næringer som er rammet av finanskrisen. Det kan ha en sammenheng med den usikkerheten som nå er i arbeidsmarkedet, og som i stor grad rammer menn fordi de er sysselsatte i konjunkturutsatte næringer, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie, i en pressemelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er det legemeldte sykefraværet som øker mest, mens det egenmeldte har holdt seg stabilt på 1,1 prosent, ifølge tallene.

Det legemeldte sykefraværet i bygg og anlegg har økt fra 5,5 prosent i 2007 til 6,0 prosent i 2008. Egenmeldingene er omtrent uendret i denne næringen. Også i en annen kriserammet næring, hotell- og restaurantvirksomhet, økte fraværet kraftig. I 2007 var fraværet på 5,5 prosent, mens den i fjerde kvartal i fjor var på 5,9 prosent.

Sykefraværet i privat sektor steg 3,3 prosent, mens fraværet i statlig forvaltning og kommunal forvaltning falt henholdsvis 1,2 og 0,8 prosent.

Helse og sosiale tjenester er fremdeles den sektoren som har det høyeste sykefraværet med 8,2 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere