*Nettavisen* Økonomi.

Krisen i Ukraina svir Russland på pungen

Foto: Gleb Garanich (Reuters / NTB Scanpix)

Okkupasjonen og anneksjonen av Krim og den spente situasjonen i forholdet til Ukraina koster også økonomisk for Russland.

25.04.14 13:53

For det første året vil anneksjonen av Krim trolig koste Russland 130 milliarder rubler, opplyste Russland minister for økonomisk utvikling, Aleksandr Uljukajev, i Khabarovsk fredag ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Beløpet tilsvarer nærmere 22 milliarder kroner.

- Vi anslår beløpet for første år til 130 milliarder rubler, med en viss stigning de neste to årene, sa Uljukajev.

Renta opp

Den russiske sentralbanken satte fredag opp styringsrenten fra 7 til 7,5 prosent.

Samtidig gikk kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's til det skritt å senke Russlands kredittverdighet til BBB, bare ett nivå over bunnverdien. Årsaken er krisen i Ukraina, opplyser S&P i London.

Den russiske kredittverdiheten kan komme til å rase helt til bunns, advarte byrået. Dette kan for eksempel komme til å skje hvis de vestlige landene innfører nye økonomiske straffetiltak mot regjeringen i Moskva.

Nye sanksjoner

USAs president Barack Obama, som er på rundreise i Øst-Asia og fredag befant seg i Sør-Korea, skulle fredag ha samtaler med europeiske ledere om situasjonen i Ukraina. Obama ville trolig ta opp spørsmålet om ytterligere sanksjoner, melder nyhetsbyrået Reuters.

S&P har ifølge nyhetsbyrået DPA reagert raskt på utviklingen i Ukraina. Den første trusselen om reduksjon i den russiske kredittverdigheten kom i midten av mars da utsiktene for utviklingen ble stemplet som «negative». (©NTB)

Følg utviklingen i Ukraina her:

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag