NA24.no

Krisen kan ramme boligeiere

Kredittkrise kan det bety høyere renter for boligeiere.

Det mener danske økonomieksperter om situasjonen i Danmark, ifølge Børsen.dk.

NA24 - din næringslivsavis

- Uroen på de finansielle markedene har ført til stigende renter, hvilket er med til at legge en demper på boligprisene. Hvis den internasjonale kredittkrisen sprer seg til Danmark, vil det bety ennå høyere renter og sannsynligvis medføre strammere kredittvilkår, skriver Det Økonomiske råd i sin siste prognose for dansk økonomi.

Det mener Rådet vil føre til en reduksjon i danskenes mulighet til å kjøpe bolig - spesielt vil førstegangskjøpere falle fra og dette vil føre til et større fall i boligprisene.

Også danske boligeiere, i likhet med norske, merker en strammere økonomi. Antallet tvangsauksjoner har steget i begge landene, særlig i første kvartal i år. Samtidig påpeker Rådet at også danskenes økonomi stort sett er robust og at det like gjerne kan være et tegn på at økonomien er på vei tilbake til en normalsituasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere