*Nettavisen* Økonomi.

Krisen struper Tandberg-kjøp

Kjøperen klarer ikke finne kapital i dagens marked.

02.10.08 18:48

I sommer meldte videokonferanseselskapet Tandberg at de hadde blitt kontaktet av en beiler. Siden har det ikke kommet noen signaler knyttet til oppkjøpet, men mulighetene til å få til en rimelig finansiering har forsvunnet totalt.

NA24 - din næringslivsavis

Et oppkjøpsfond hadde snust på muligheten til å kjøpe Tandberg, men det har ikke blitt bekreftet hvilket fond som ønsket å kjøpe selskapet. Prisen har også vært ukjent. Ifølge Dagens Næringsliv skal det amerikanske fondet Silver Lake være selskapet som ønsket å kjøpe Tandberg. Nå er det klart at oppkjøpet kanselleres etter at finansuroen har gjort det umulig å låne penger til kjøpet.

- Det var vanskelig å finne en finansieringspakke som var akseptabel, sier Tandbergs investorkontakt Geir L. Olsen til NA24. Han ønsker ikke gå mer inn i detaljene rundt pressemeldingen.

Tidligere i september gikk det rykter om et oppkjøp av Tandberg. Blant annet ble det spekulert i om Tandberg selv forsøkte å få noen andre til å stille opp til en budkamp. Prisen på 14 milliarder som Silver Lake angivelig ønsket å betale, skal ikke ha vært nok.

Torsdag ettermiddag etter at Oslo Børs stengte kom pressemeldingen om at private equity-selskapet som skulle ha fremlagt et bud ikke klarer reise pengene som trengs i dagens trange kapitalmarked. Krisen har gjort at det ikke har vært mulig å oppnå akseptabel prising og finansieringsvilkår. Tandberg har dermed stanset diskusjonene.

Tandberg prises til om lag 8,1 milliarder kroner på Oslo Børs. Aksjen har fått hard medfart de siste dagene, og falt blant annet falt nesten 40 prosent i verdi hittil i år. I dag falt aksjen 6,18 prosent til 71,30 kroner.

Annonsebilag