NA24.no

Kriserådene er klare

Foto: Nyhetskanalen (TV 2)
Sist oppdatert:
Advokater staker veien videre for Terra-kommunene klokken 11.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag formiddag møter representanter for de fire kommunene Hemnes, Rana, Hattfjelldal og Narvik rådgiverne fra advokatfirmaene Lund & Co og Ræder i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

Der vil advokatene legge frem sin konklusjon om det er kommunene selv eller Terra-konsernet som er syndebukk i kommuneskandalen, hvem de eventuelt mener må dekke de økonomiske tapene i saken, og hva kommunene bør gjøre for å komme seg mest mulig helskinnet ut av feilinvesteringene.

- Jeg har fått indikasjoner underveis som er til vår fordel, sier Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik til NA24.

Juvik forteller at de innhyrede advokatene siden sist onsdag har jobbet på spreng for å få konklusjonen klar, og møtet med kommunene måtte i siste liten utsettes ytterligere en time og flyttes fra Gardermoen til Oslo for å gi advokatene mer tid.

Vil ut
Det er en stor fordel for kommunene at de får støtte fra advokatene i spørsmålet om at de har blitt «lurt» til å investere i amerikanske kommunelån de ikke ante risikoen av. Ved å trekke seg ut av Terra-avtalene nå, gir det håp til kommunene om å få dekket tapene hvis de velger denne løsningen.

Og kommunene går inn i møtet med ett mål for øyet:

- Vi vil ut av hele ordningen uten økonomiske tap, sier Juvik.

I helgen var Citibank og Terra Securities i krisemøter for å finne ut hvordan de skal imøtekomme kommunenes krav. Terra kjøpte seg i forrige uke ekstra tid ved å stille 70 millioner kroner i garanti for kommunene i 14 dager framover.

Er hedgefond
Citibank slår fast at produktet Terra har solgt til kommunene, er et hedgefond, som er ulovlig å markedsføre i Norge. Dette kan også gi kommunene et trumfkort.

Terra har til nå nektet å bekrefte at produktet de har solgt til kommunene, er et hedgefond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere