NA24.no

Krisesmell for luksusbutikk

Ferner Jacobsen fikk virkelig merke finanskrisen i fjor.

2008 viste seg å bli et tungt år for klesforretningen Ferner Jacobsen. Selskapets omsetning falt fra 74,5 millioner i 2007 til 68,4 millioner i 2008. Det tilsvarer en nedgang på 8,2 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

På samme tid stupte årsresultatet etter skatt fra 4,7 millioner i 2007 til minus 600.000 for 2008. Til tross for at antall årsverk ble godt redusert i et forsøk på å ta tak i kostnadssiden, klarte ikke selskapet å komme i mål med hodet over vann.

-Det sviktende resultatet skyldes at salget ble vesentlig svakere enn ventet i årets 3 siste måneder, skriver selskapet i årsberetningen.

Ferner Jacobsen driver i dag to klesforretninger myntet på et svært kresent kundesegment. Hovedbutikken ligger i Oslo, mens en mindre forretning også er åpnet i Fredrikstad.

Styret antyder videre at de forventer en tilbakegang i salget på rundt 7 prosent i 2009. De understreker imidlertid at den økonomiske og finansielle stillingen per i dag er sunn.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere