NA24.no

Krisetall for TV 2-show

FENGER IKKE: «Idol Junior» og programleder Ida Fladen.
FENGER IKKE: «Idol Junior» og programleder Ida Fladen. Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Nå flytter TV 2 «Idol Junior».

Barn opp mot 15 år skal få prøve seg som sangstjerner på TV 2. Det får seerne til å skru av. «Idol Junior» flopper i beste sendetid.

Bare 147.000 seere valgte å se programmet onsdag kveld.

Det et litt over en uke siden sangkonkurransen hadde premiere med 266.000 seere.

- Kan ikke være fornøyd

- «Idol Junior» har dessverre falt helt igjennom. TV 2 hadde nok forventet seertall over 300.000 på disse programmene, og det burde det også ha ligget på, sier TV-ekspert Per Christian Strand i mediebyrået Carat til Nettavisen.

- Programmet leverer ikke de seerne de burde selv om de samlet sett får mye seere per program da det går i reprise på fredagene. På tross av dette burde totalen vært mye høyere, og TV 2 er nok ikke fornøyde med disse tallene, fortsetter Teslo.

Det har vært mye debatt rundt programmet, men flere TV-anmelderne har vært begeistret for det de har fått servert.

- De som fikk med seg «Sofa» på NRK1 kunne se at programmet vekker både negative og positive følelser hos folk. Det er mange som har uttrykt seg negativt til det å la så unge barn konkurrere på denne måten, sier TV-eksperten.

Det Ida Fladen som er programleder for «Idol Junior». 

Tannløst

Filmjournalist Jorun Egeland tror programmet ville blitt mer populært hvis det gikk klokken 19 i stedet.

- Min fireåring elsker programmet – men det går dessverre altfor sent for henne. Selv syns jeg det ble i overkant snilt. Vi vil selvsagt ikke se små barn bli skjelt ut eller løpe gråtende ut av studio, men nettopp mangelen på dette, gjør at programmet mister noe av sjarmen fra «Idol sr.», sier hun.

- Det kunne også vært en fordel med noen flere mer ydmyke barn – det er mange deltakere som er veldig klar over hvor flinke de er, fortsetter Side2-journalist Egeland.

Kan bli flyttet

For TV 2-serien «Ingen kjære mor» gikk det troll i ord. Programmet ble tatt av luften etter dårlige seertall. Overfor bransjenettstedet Kampanje utelukker ikke TV 2 at kanalen i framtiden oftere vil gjøre endringer i sendeskjema.

- Tallene er lavere enn forventet. Vi ser på dette og kommer til å bruke dagen på å vurdere hvilken grep vi skal ta, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken til Nettavisen.

** Oppdatering: TV 2 flytter nå programmet fra onsdag til søndag.

Hva synes du om «Idol Junior»? Si din mening i kommentarfeltet!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere