NA24.no

Kristian Røkke har fått ny jobb

Kristian og søsteren Elisabeth er Kjell Inge Røkkes barn fra ekteskapet med Kari Monsen Røkke. De ble skilt etter tolv års ekteskap i 1992.
Kristian og søsteren Elisabeth er Kjell Inge Røkkes barn fra ekteskapet med Kari Monsen Røkke. De ble skilt etter tolv års ekteskap i 1992.
Sist oppdatert:
- Det gjør en ordblind og uutdannet skoletaper og fisker stolt

Kristian Monsen Røkke ble rikskjendis da han flyttet til Philadelphia i USA for å overta som den yngste konsernsjefen på Oslo Børs.

Nemlig som toppsjef for Kjell Inge Røkkes USA-verft. Før dette var han trainee som controller og produktsje. 

- Eldstesønnen min, Kristian på 31 år, fikk muligheten av styret i Aker Philadelphia Shipyard til å overta som leder av verftsselskapet i mars 2011, skriver Kjell Inge Røkke til sine aksjonærer.

- Jeg sa den gangen: If you can make it there, I’m sure you can make it anywhere.

- Gjør en skoletaper stolt
Nå ser det ut til at opphavet mener at Kristian har klart brasene med bravur.

- Kristian har bestått svenneprøven med glans. Veftet har gjennomført en vellykket snuoperasjon, og er nå godt posisjonert for videre vekst. Kristian er den første i vår familie med utdannelse fra et universitet i «Ivy League», sier Røkke.

På Norges nasjonaldag skjer det også en viktig hendelse for den gamle fiskeren.

- Når han 17. mai får MBA-vitnemålet fra The Wharton School, vil jeg være tilstede på Pennsylvania University. Det gjør en ordblind og uutdannet skoletaper og fisker, som flyttet til USA i 1980, stolt.

Kanonsuksess og ny jobb
Etter at Kristian overtok driften har selskapets verdi sust til himmels. Aker Philadelphia Shipyard sin markedsverdi har steget med utrolige 5.000 prosent på tre år.

Nå varsler faren at sønnen skal inn i en ny jobb.

- Kristian går nå over i en ny rolle som arbeidende styreleder i Aker Philadelphia Shipyard, og nye oppgaver vil vente i Aker og Aker-eide selskaper hvis han vil.
Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere