*Nettavisen* Økonomi.

Kristian Valen til TVNorge

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Komikeren bytter kanal.

19.12.13 15:33

Kristian Valen går tilbake til kanalen hvor han TV-debuterte i 2003. Dette melder Valen selv på sin Linkedin-profil.

Under «Erfaring», har komikeren nemlig oppført at han er ansatt i SBS/Discovery som regissør, skribent og vert.

Det står videre at det for tiden er innspilling på gang, og at nyheten vil bli annonsert i 2014/2015.

- Vil vil gjøre det motsatte!
SBS Discovery bekrefter overfor Nettavisen NA24 at Valen har signert med TV-huset.

På den sosiale tjenesten har komikeren selv allerede oppført ett prosjekt; Kristian Valen (SBS mood tape), med følgende beskrivende tekst:

«Den viktigste regelen for talk shows etc.: - Få stjerner som får verten til å fremstå bedre! Vel...vi gjør det motsatte!»

Med sin overgang til TVNorge føyer Valen seg nå inn i rekken av flere komikere som har gått fra NRK til TVNorge. Både Harald Eia og Bård Tufte Johansen er av dem som har byttet beite. Det samme har Anne Kat. Hærland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Humorkanalen
Sist gang Valen var å se på norske TV-skjermer var med NRK-serien, «Valens Rikskringkasting», som han ble kåret til årets morsomste for under Komiprisen 2012.

- Det som skjer er at jeg gjerne går ni dager uten å sove, og så begynner pumpa å slå og så tror de jeg har fått hjerteinfarkt. En gang trodde de det var leverkreft og en prest kom inn på akuttmottaket og sa at «nå stenger kroppen din seg ned og nå må du ta imot Jesus», sa Valen, da han ble intervjuet av Side2 i forbindelse med NRK-premieren.

Han fortalte videre at til tross for at han har lært seg å leve med søvnproblemene, har tilstanden sin pris.

- Jeg bør jo ikke si det, men som oftest går søvnproblemene ut over kjæresten min. Når du har samkvem så produserer hjernen endorfiner som gjør at du lettere slapper av. Så når jeg ikke får sove, så bruker jeg rett og slett kjæresten min. Om hun sier at hun ikke er våken eller i form så sier jeg «Er du ikke glad i meg lengre, skal jeg ikke få?», sa han.

Suksess
Valen bor normalt i Hollywood med sin kjæreste Carina Reiersen, men er nå i Norge med sitt sceneshow «Fra Hillevåg til Hollywood».

Til tross for norgessuksessen har Valen også gjort det bra i utlandet.

Hans første singel «Still here» klatrer på hitlistene i USA og også i Europa har han gjort seg bemerket med musikken.

Den populære komikeren har vært i offentlighetens lys siden 90-tallet, men det var først i 2003 det virkelig tok av, som nevnt var det da han dukket opp på skjermen med humorprogrammet «Valen-TV».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.