NA24.no

Kristin lovpriser finansdamene

Sist oppdatert:
Sjekk Kristin Halvorsens råd til kvinner med en leder i magen.

Onsdag var det oppstarten av den nye kvinnenettverket Futura. Formålet med organisasjonen er å øke andelen kvinner i strategiske posisjoner i finansnæringen. Bak organisasjonen står Finansnæringens Hovedorganisasjon, Sparebankforeningen, Finansnæringens Arbeidsgiverforening og Finansforbundet.

NA24 - din nye næringslivsavis

I Futura deltar kvinnelige og mannelige ledere som er såkalte agenter for unge kvinner som sikter mot en lederjobb på høyere nivå. De såkalte talentene følges opp jevnlig av de erfarne lederne.

- Mor tar beslutningen
I forkanten av finansminister Kristin Halvorsens tale til Futura-forsamlingen, klarte ikke mennene å holde seg unna. Både initiativtaker Tom O. Kleppestø og adm. direktør Arne Skauge i FNH innledet konferansen.

I sitt foredrag påpekte Halvorsen at de store finansielle beslutningene i hjemmet stort sett tas av kvinnene. Hun avslørte at i hjemmet til NRK-kjendis Charlo Halvorsen og Kristin Halvorsen er det hun som bestemmer bilkjøpet. Det samme gjelder for valg av reisemål og huskjøp, kunne Halvorsen fortelle, og hun trodde dette var vanlig i flere andre hjem. Derfor er det ikke unaturlig at kvinnene får seg en sterkere posisjon i den mannsdominerte finansnæringen, mente Halvorsen.

Hennes tips til kvinner som ønsker topplederjobber er som følger:

- Vær like romslig med deres selv, som dere er til andre.

Halvorsen anbefalte også de kvinnelige lederspirene til å oppsummere hver morgen hva de har gjort bra.

Slår hull på mytene
En undersøkelse gjennomført blant FNHs medlemsbedrifter, som ble lagt frem på konferansen, viser at over 300 kvinner i ledende stillinger ønsker seg en jobb i toppledelsen. Undersøkelsen viser videre at kvinnelige ledere synes de er høyere grad av motivasjon og gjennomføringsgrad, mens menn legger vekt på god samarbeidsevne.

I tillegg viser undersøkelsen at menns rekruttering til topplederjobbene går gjennom deres etablerte nettverk. Det betyr at menn velger menn som ligner på seg selv, kom det frem på Futura-presentasjonen.

Kvinner rekrutteres derimot gjennom mer formelle prosesser, og Futura-initiativtakerne anbefaler derfor bedriftene til å kutte ut headhuntere og uformell nettverksrekruttering.

I undersøkelsen kommer det videre frem at kvinner ikke stoler på at toppledelsens utsagn om å gjøre endringer i kjønnsbalansen. Ifølge Futura er kjønnsbalansen bra på mellomledernivå i norsk finansnæring, mens det på toppen er store skjevheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere