Kritikere og eksperter mener seg truet av Ryanair

Et Ryanair-fly på vei til Stansted flyplass, London.

Et Ryanair-fly på vei til Stansted flyplass, London. Foto: Berit Roald

Eksperter som har uttalt seg kritisk om Ryanair og konsekvensene personalpolitikk kan ha for sikkerheten, har mottatt brev fra flyselskapet om mulig rettsforfølging.

– I brevet får mottakeren beskjed at om vedkomm

ende gjentar sine uttalelser, da kommer Ryanair til å ta rettslig steg, opplyser den nederlandske EU-parlamentarikeren Wim van de Camp som har sett seks ulike versjoner av brevet som flyselskapet har sendt til forskere. Nestlederen av den europeiske flygerorganisasjonen European Cockpit Association har også mottatt et brev, skriver SVT.

Ifølge SVT har ingen i Ryanair vært tilgjengelig for intervju, men i en skriftlig uttalelse sier en representant at brevet ikke er en trussel, men informasjon om at flyselskapet kommer til å handle mot det de mener er spredning av uriktig informasjon om sikkerheten om bord på deres flygninger.

En av forskerne har uttalt at flygernes usikre arbeidsvilkår kan påvirke sikkerhet, og at man bør undersøke nærmere om flygere som ikke har fast kontrakt kan være villige til å ta større risikoer og jobbe selv om de er syke eller trøtte.

Flygernes arbeidssituasjon var tema under en høring i EU-parlamentet i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.