NA24.no

Kritiserer Google-sikkerhet

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Det innflytelsesrike IT-analysefirmaet Gartner Group advarer bedrifter mot et nytt Google-program.

(NA24): Google jobber knallhardt for å utvide sin programvare fra utgangspunktet som en søkemotor for internett. Tidligere i februar lanserte selskapet Google Desktop 3 Beta, en ny versjon av selskapet desktop-søkemotor, som gjør at du kan søke også på din egen PC.

Den nye versjonen gjør også at du kan søke over flere PCer, funksjonen Search Across Computers, selv om den aktuelle PCen er slått av. Dette er mulig fordi en indeks over innholdet på ulike maskiner lagres hos Google. Dette har fått analysefirmaet Gartner Group til å gå ut med en advarsel.

Gartner, som har en solid posisjon som rådgiver for IT-sjefer, peker på at Google vil lagre en indeks over filene som kan søkes. Denne indeksen lagres hos Google, og selv om den skal krypteres og bare være tilgjengelig for et lite antall Google-ansatte, mener Gartner dette er uakseptabelt for bedrifter som er opptatt av datasikkerhet.

- Ikke bruk
Gartner anbefaler at bedrifter forbyr den nye Google-programvaren, eller innfører en bedriftsutgave hvor funkusjonen Search Across Computers kan stenges av sentralt. Den individuelle utgaven bør ikke brukes i bedrifter, mener Gartner.

Det er ikke bare Gartner Group som er kritiske til Google-programmet. Forkjempere for privatlivets fred peker på at Google kan bli tvunget av myndighetene til å utlevere brukerdata. Google har allerede blitt møtt med slike krav når det gjelder brukernes søk etter porno på nettet, men har foreløpig nektet.

Den nye Google-programvaren vil føre til at oversikter over brukernes egne harddisker blir liggende hos Google.

- Myndighetene smiler
– Myndighetene smiler forventningsfullt, skriver organisasjonen Electronic Frontier Foundation i en pressemelding.

Det pekes også på at dersom en brukers Google-passord blir stjålet, vil viktige data være åpne for hackere.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere