Kritisk til Hydro-lobbying

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Hydro jobbet mot Brussel for å fjerne hjemfallsretten. Regjeringen reagerer på at Reiten motarbeider regjeringens politikk.

28.04.06 09:49

Stridens kjerne er uenighet om hjemfallsretten for kraftverk. Regjeringen vil beholde ordningen, men møter motstand hos EFTAs overvåkningsorgan, ESA. Hydro på sin side vil fjerne hjemfallsretten og har jobbet aktivt i Brussel for å fjerne ordningen.

Det møter motstand i regjeringen, skriver Dagbladet. Nå har næringsminister Odd Eriksen instruert en undersøkelse fra Hydros styreleder Jan Reinås om selskapets lobbyvirksomhet mot EFTAs overvåkningsorgan. Også kommunalministeren er kritisk.

- Staten som storeier er i dialog med styret. Der blir det gjort tindrende klart hva som er statens og regjeringens politikk, sier Åslaug Haga.

Hun sier til avisen at det er uklokt av Hydros administrasjon å drive aktiv lobbyvirksomhet overfor et overvåkningsorgan. Det tas heller ikke lett på at selskapet driver lobbyvirksomhet mot sin største eier.

Ifølge Dagbladet øker nå presset for utskiftninger i Hydros sttre. Regjeringen tar visstnok sikte på å få inn styremedlemmer som er med lydhøre overfor politiske signaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.