Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk til Hydro-lobbying

Hydro jobbet mot Brussel for å fjerne hjemfallsretten. Regjeringen reagerer på at Reiten motarbeider regjeringens politikk.

Stridens kjerne er uenighet om hjemfallsretten for kraftverk. Regjeringen vil beholde ordningen, men møter motstand hos EFTAs overvåkningsorgan, ESA. Hydro på sin side vil fjerne hjemfallsretten og har jobbet aktivt i Brussel for å fjerne ordningen.

Det møter motstand i regjeringen, skriver Dagbladet. Nå har næringsminister Odd Eriksen instruert en undersøkelse fra Hydros styreleder Jan Reinås om selskapets lobbyvirksomhet mot EFTAs overvåkningsorgan. Også kommunalministeren er kritisk.

- Staten som storeier er i dialog med styret. Der blir det gjort tindrende klart hva som er statens og regjeringens politikk, sier Åslaug Haga.

Hun sier til avisen at det er uklokt av Hydros administrasjon å drive aktiv lobbyvirksomhet overfor et overvåkningsorgan. Det tas heller ikke lett på at selskapet driver lobbyvirksomhet mot sin største eier.

Ifølge Dagbladet øker nå presset for utskiftninger i Hydros sttre. Regjeringen tar visstnok sikte på å få inn styremedlemmer som er med lydhøre overfor politiske signaler.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken