NA24.no

Kritisk til NRKs offentliggjøring

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Politi-tillitsmann reagerer sterkt på Hans Tore Bjerkaas og NRKs offentliggjøring i Treholt-saken.

Tillitsmann Lasse Roen hos PST sier til internbladet Politiforum at han er sterkt kritisk til at NRK har offentliggjort Gjenopptagelseskommisjonens avhør i Treholt-saken. NRK valgte å offentliggjøre avhørene, til tross for at de hadde fått avslag på søknaden av dette. Statskanalen valgte å bruke en lekkasje for å legge ut alle avhørene.

- Skal pressen kunne ta seg til rette også i senere saker uten at det får konsekvenser? Skal pressen være en kommisjon for kommisjonen, spør tillitsmann Lasse Roen ved PST til Politiforum.

- Ingen grunn til å ikke publisere
Det var i forrige uke at NRK valgte å offentliggjøre alle avhørene i Treholt-saken. Sjekk offentliggjøring her:

- Da vi var sikre på at vi hadde alt det materialet vi trengte, og hadde foretatt en grundig presseetisk vurdering, var det ingen grunn til å ikke publisere avhørene, sier kringkastingssjef, Hans Tore Bjerkaas til egen nettavis.

I NRKs begrunnelse heter det videre:

«Vi er nå så sikre vi kan være som utenforstående, på at det vi nå publiserer er samtlige avhør kommisjonen har gjennomført i denne siste omgangen av saken. Det har allerede lekket mye fra materialet, og det har selvstendig verdi at allmennheten får se helheten og sammenhengen de lekkede opplysningene er gitt i. Vi mener vi dermed gir publikum et bredt innsyn i kommisjonens beslutningsgrunnlag.»

Kritisk til hånderingen
Tillitsmann Lasse Roen mener at belastningen på polititjenestemennene og de avhørte har vært stor i Treholt-saken.

Roen menere at Arne Treholt og hans menighet skal ha kommet med nye beskyldninger om at polititjenestemenn skal ha forfalsket bevis. I tillegg til dette oppleves det som belastende at alle som avga forklaring til Gjenopptagelseskommisjonen har fått forklaringene er lagt ut på Internett av NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere