Kritisk til Voldberg-handler

Foto: Fotograf:Holm, Morten (SCANPIX)

Finanstilsynet slår hardt ned i mot meglerhusets sikkerhet i handlene til den kjente turboinvestoren.

14.08.10 10:39

Tore Aksel Voldberg handler aksjer et helt vanvittig tempo. Nå kritiseres den anerkjente meglerhuset SEB Enskilda for å ha for tette bånd til investoren.

Ifølge rapporten, som gjengis i Dagens Næringsliv, at utgjorde engasjementene til turboinvestoren "en vesentlig del i forhold til Foretakets ansvarlige kapital". SEB Enskilda skal Voldberg ha økt handlene sine hos meglerhuset med 50 prosent fra fjerde kvartal 2009 til første kvartal i år.

Voldberg nevnes ikke med navn i rapporten, men DN hevder at det er Voldberg som er investoren det vises til.

Risikovillig
Tore Aksel Voldberg er en meget risikovillig investor. Han låner normalt penger av meglerhusene for å kjøpe aksjer. Dette opplegget har skaffet han muligheten til store gevinster, men også store tap.

Derfor har formuen til den kjente finansmannen svingt kraftig de siste årene, i takt med oppturene og nedturene på børsen. Finanstilsynet skriver at Meglerhuset SEB Enskilda har lånt investoren store summer, uten annen sikkerhet enn Voldbergs aksjer og en personlig garanti fra investoren selv

Midt i en skilsmisse
Rapporten fra Finanstilsynet kommer nesten samtidig med at Voldberg står midt oppe i en skilsmisse. Kvinnepoltisk tallskvinne i Høyre, Julie Brodtkorb Voldberg har flyttet ut med de to barne til et hus i nærheten av Voldbergs prakteiendom, Skøien Hovedgård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.