Gå til sidens hovedinnhold

Krohn Devold vil ikke møte til høring i Stortinget

Kristin Krohn Devold vil ikke møte til høring i Stortinget om kritikkverdige forhold mens hun var forsvarsminister.

Oslo (NTB): Dermed er det klart at den tidligere høyrepolitikeren Devold ikke vil bidra til å belyse en rekke alvorlige regelbrudd og kritikkverdige forhold i Forsvaret under hennes tid som statsråd, skriver Klassekampen.

Heller ikke hennes forgjenger, Venstre-politikeren Eldbjørg Løwer, vil møte til høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Medlemmer av komiteen fra SV, Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet reagerer på at Devold ikke vil møte, og mener at det bør diskuteres om det skal være pliktig å møte i høringer når man blir innkalt.

Høringen dreier seg om den såkalte NOBLE-skandalen om brudd på Forsvarets anskaffelsesreglement som ble avdekket i en serie artikler i Dagens Næringsliv forrige vinter.

Avsløringene viste at Forsvaret gjennom NOBLE (Norwegian Battle Lab Experiment) inngikk millionavtaler med selskaper i den såkalte OCAS-sfæren om utvikling av systemer for varsling av luftfartshinder, mens det var tette bånd mellom sjefene i NOBLE og OCAS-selskapene. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre