Kronefall løfter Tomra til rekord

Konsernsjef for Tomra, Stefan Ranstrand, kan vise til redkordinntekter i tredje kvartal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Konsernsjef for Tomra, Stefan Ranstrand, kan vise til redkordinntekter i tredje kvartal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Rekordhøye inntekter og resultat for panteselskapet.

21.10.15 10:43

Panteselskapet Tomra kan vise til rekordhøye inntekter i tredje kvartal, og overgår også analytikernes forventninger.

Både innenfor områdene «Tomra Collection» og «Tomra Sorting» var det sterk fremgang, delvis som følge av positive valutaeffekter etter svekkelsen for norske kroner.

Samlet sett økte inntektene med 47 prosent fra tredje kvartal i fjor, til 1,75 milliarder kroner, mens resultatet før skatt steg til 282 fra 169 millioner kroner.

Også brutto driftsresultat var historisk høyt, med en oppgang på 57 prosent til 324 millioner kroner.

Ifølge SME Direkt ventet analytikerne på forhånd inntekter på 1,53 milliarder kroner og et resultat før skatt på 245 millioner kroner.

Drar nytte av svak krone
Med rapportering i norske kroner, men med det meste av inntektene i euro og dollar, drar Tomra generelt nytte av en svak krone, selv om også mye av kostnadene er i euro og dollar.

- Tomra vil dermed fortsette å dra nytte av en svak krone, gitt at de nåværende valutakursnivåene opprettholdes, opplyser selskapet.

Siden tredje kvartal i fjor har euro og dollar blitt styrket med henholdsvis 10 og 32 prosent mot kronen, noe som har gitt en positiv effekt på inntekter og brutto driftsresultat på henholdsvis 17 og 13 prosentpoeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.