NA24.no

KRONEN faller.
KRONEN faller. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Kronen mot ny bunn

Sist oppdatert:
Kronen er på sitt laveste mot euroen siden starten av september.

OSLO/NEW YORK (Nettavisen): Den norske kronen svekker seg ytterligere og er nå på sitt laveste nivå mål mot euroen siden september i fjor.

Kronen er dessuten på sitt svakeste mot dollaren siden nyttår.

Én dollar koster nå 8,66 kroner, mens én euro ligger på 9,26 kroner.

En hovedgrunn er oljeprisen, som har falt de siste dagene. Sjefanalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets mener at dette ikke nødvendigvis vil vedvare.

- Oljen kan klandres for å ha startet fallet til kronen, men den har kommet seg og vårt syn er at lagerbeholdningene vil fortsette å falle, og sammen med geopolitiske spenninger bør det støtte oljepriser på høyere nivå enn i dag, skriver han.

Eek-Nielsen forteller at «dette ikke er første gang han har blitt værende i kroneleiren for lenge uten å legge merke til at alle kronevennene har forsvunnet».

- En korreksjon fra 8,80 kroner for en euro var kanskje ikke så overraskende, men nå ser dette ut som noe mer substansielt. Den største trusselen er trolig et rentekutt fra Norges Bank, skriver Ole Håkon Eek-Nielsen.

Likviditeten er lavere enn normalt, påpeker han.

- Enda mer unormalt er det at likviditeten faktisk styrket seg da kronen svekket seg, hvilket betyr at den definitivt ikke kan klandres for dagens nivå.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere