NA24.no

Kronen styrker seg

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Viser muskler mot euroen.

Den norske kronen fortsatte å styrke seg på fredag mot euro.

- Bevegelsen var beskjeden, bare noen få øre mot euro, men likevel nok til at vi så handler avsluttet på kurs under 8,50, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i meglerhuset Handelsbanken Capital markedet mandag.

Ingen rekyl
Det mest bemerkelsesverdige er at man ikke så en rekyl etter den kraftige kronestyrkelsen onsdag og torsdag etter Norges Banks møte.

- Det kan bety at bevegelsen går videre, skriver Mork, og legger til at man samtidig skal huske på at andre valutaer også beveger seg mot hverandre.

- For eksempel har yen nå styrket seg så mye mot både dollar og euro at den styrker seg også mot kroner, heter det.

Ingen nye signaler
Sentralbanksjef Svein Gjedrems foredrag gav ingen nye signaler, men det var da heller ikke å vente rett etter siste rentemøte.

- Vi venter ingen norske nyheter i dag eller i morgen. På onsdag kommer det derimot atskillig, i form av detaljomsetning og varekonsum sammen med innenlandsk kreditt, sier Mork, og legger til at man får også et nytt foredrag av sentralbanksjefen.

Torsdag kommer registrert ledighet og boligpriser og på fredag kommer den norske PMI for september.

- Her venter de fleste en rekyl fra fallet i august. Vi venter at indeksen skal springe tilbake til 50-nivået. Det vil i så fall ikke innebære noen revolusjon i positiv retning. Det burde være nok at de bedriftene som rapporterte fall i ordreinngangen fra juli til august, ikke rapporterer ytterligere fall i september, skriver Mork.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere