*Nettavisen* Økonomi.

Kronen taper terreng

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Dollaren styrker seg mot euro og norske kroner.

20.04.09 12:39

Dollaren styrker seg 1,11 prosent mot norske kroner og handles til 6,77 kroner mandag formiddag. Også Euroen styrker seg mot norske kroner og blir på samme tid handlet til 8,7850 kroner, noe som representerer en oppgang på 0,56 prosent for dollaren.

NA24 – din næringslivsavis

- Kronen mot euro styrket seg en god del før helgen. Det kan være en korreksjon, og samtidig ser vi at børsene er ned. Det er faktorer som av og til er negative for kronen, sier Maren Romstad som er valutaanalytiker i DnB NOR Markets. Når appetitten på risiko faller så svekker ofte kronen seg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Euroen faller til under 1.30 dollar for første gang på en måned på bekymringer om at den europeiske sentralbanken ikke blir enig med seg selv om hvor hardt de skal trekke av i rentevåpenet.

Det har kommet flere signaler fra medlemmene av styret i den europeiske sentralbanken om rentenivået fremover. Lorenzo Bini Smaghi, som sitter i styret i ECB, sa mandag at renten på 1,25 prosentpoeng er svært nær gulvet, mens to andre medlemmer i forrige uke sa at de kan støtte et rentenivå under 1 prosent.

I valutamarkedet blir dette tolket som om de ikke klarer å bli enige om veien videre i pengepolitikken. Bakteppet er en stadig forverring av den europeiske økonomien, og tall som kommer denne uken forventes å tegne et dystert bilde. På den andre siden har det kommet flere oppløftende signaler fra USA.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.