*Nettavisen* Økonomi.

Kronjuveltyver trues med trolldom

Foto: Konterud, Roy (SCANPIX)

Politiet fortsetter sin etterforskning.

12.10.12 08:02

Den ghanesiske kongen Otumfuo Osei Tutu II representerer innbyggerne i Ashanti-regionen i Ghana. Han har denne uken vært i Oslo for å delta på en konferanse. Onsdag ettermiddag ble han frastjålet en koffert som skal inneholde kronjuveler fra lobbyen på Radisson Blue Plaza Hotell i Oslo.

- Hvis det som er stjålet er noe han ikke klarer seg uten, kan kongens spiritualist bli kalt inn. Han kan se inn i åndeverdenen, finne ut hvem som tok gjenstandene og kaste trolldom på dem, sier David Stiles Ocran, som leder den ghanesiske studentunionen i Oslo, til VG Nett.

Ocran tror at kongen vil vurdere å konsultere med dronningen og eldrerådet dersom gjenstandene i kofferten er av stor verdi. Deretter kan spiritualisten bli koblet inn.

- Når trolldommen blir kastet, kan den for eksempel gjøre personen som rammes gal, eller få personen til å tilstå og levere tilbake gjenstandene, sier Ocran.

Førsteemanuensis Ragnhild Overå ved Institutt for geografi ved Universitetet i Bergen utelukker ikke at kongen kan gå til dette skrittet, men legger til at kongen også vil samarbeide med politiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.