*Nettavisen* Økonomi.

Kronprinsparet får millionrabatt

Strandtomten Naudtangen på Flekkerøya har en takst på åtte millioner kroner. Kronprinsparet får kjøpe den av Kristiansand kommune for 2,6 millioner.

26.01.06 05:07

- Jeg legger ikke skjul på at vi svært gjerne ønsker å få Norges fremtidige kongefamilie til byen. De vil profilere Kristiansand på en veldig god måte, og deres tilstedeværelse vil skape positive ringvirkninger for hele regionen, sier ordfører Jan Oddvar Skisland til Aftenposten.

Kronprinsparet har falt for strandeiendommen, og vil svært gjerne kjøpe den. Prisen blir på 2,6 millioner kroner. Eiendommen er på ti mål, og har en strandlinje på 150 meter. Eiendomsmegler Espen Solum sier til Aftenposten at tomten kunne vært solgt for mellom 10 og 15 millioner kroner.

Bystyret i Kristiansand vedtok i går å kjøpe eiendommen, som totalt er på 40 mål, fra NRK. 30 mål av eiendommen skal legges ut som fritidsområde for byens befolkning, mens 10 mål skal reguleres til fritidseiendom, og planlegges solgt til de kongelige.

Det er først og fremst den markedsføringseffekten det å ha kronprinsparet i byen som frister kommunen til å selge eiendommen til kronprinsparet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.