NA24.no

Kroppshår verdt millioner

(Scanpix)
Sist oppdatert:
David Beckham takker nei til Gillette-millioner.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Verdensstjernen David Beckham har takket nei til fornyelse av et sponsorat med Gillette anslått til å ha en verdi på rundt 35 millioner kroner, ifølge Bizjournals.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Avgjørelsen til Beckham kommer etter flere uker med forhandlinger da barberhøvelprodusenten ønsket å lansere kampanjen simultant med at Beckham startet karrieren i den amerikanske storklubben Los Angeles Galaxy.

Årsaken til at Gillette mistet Beckham som sin reklamefigur skyldes at fotballstjernens rådgivere ønsker at han kun skal inngå avtaler som gir ham deler av overskuddet, men Gillette ville kun gi han kontantbetaling.

Beckham har tidligere hatt en avtale med Gillette som startet i 2004, men som gikk ut på dato i juni i år.

Globale Gillette-stjerner
Gillette satser hardt på å få globale idrettsstjerner til å reklamere for produktene sine. Men det kan se ut som at de stiller svakere enn normalt på det amerikanske markedet i USA i sommer.

Til sommeren skal Tiger Woods, Roger Federer og fotballstjernen Thierry Henry sammen delta i den globale kampanjen til Gillette. Men spørs om amerikanerne da kommer til å spørre seg hva Tiger gjør sammen med de to ukjente mennene.

Både Henry og Federer er nemlig ganske så ukjente personer på den amerikanske stjernehimmelen.

Les mer: - Den største ingen kjenner

Men med den lønnen Beckham nå har fått har også råd til å kunne takke nei til slike fete tilbud. David Beckham vil nemlig komme til å tjene over en milliard kroner på klubbskiftet fra Real Madrid til den amerikanske storklubben.

Heftig lønn
- Beckham vil skape en global etterspørsel etter produkter relatert til den amerikanske fotballigaen, som egentlig ikke eksisterte før, sier Chris McGuire hos et markedsføringsselskap til Bloomberg.

Beckham er den første store fotballspilleren som kommer til å ha en eierandel i klubben han spiller for, og dermed tjene penger på selskapets overskudd.

Ifølge BBC sier kilder i den amerikanske fotballklubben at han kan komme til å tjene så mye som 275 millioner dollar, eller 1,8 milliarder kroner, på femårskontrakten.

Enormt draktsalg
Denne summen er fordelt slik at han mottar ti millioner dollar i lønn for hvert av årene i kontrakten. Kontraktene hans med de fire største sponsorratene Motorola, Pepsi, Gillette og Volkswagen er estimert til 25 millioner dollar. Beckhams draktsalg er estimert til å innbringe ti millioner dollar og inntektene fra klubbens overskudd det samme.

Legges dette sammen viser det seg at Beckham vil ha en årslønn på rundt 55 millioner dollar, eller rundt 360 millioner kroner. Ettersom fotballspilleren har en femårskontrakt viser det seg at han vil tjene rundt 1,8 milliarder kroner.

- Jeg har lenge drømt om å ha ansvaret for den største sportsavtalen. Med hjelpen av David Beckham og hans unike sportstalent har jeg fått oppfylt drømmen, sier Beckhams kommersielle agent Simon Fuller til BBC.

Og på skjortesalget alene vil Beckham tjene rundt 300 millioner kroner de neste fem årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere